Економіка України
Подобається

Надходження до бюджету перевищують план на 16 млрд

09/05/2016
Надходження до бюджету перевищують план на 16 млрд

З початку року планові показники з надходжень до бюджету перевиконані на 16 млрд гривень.

Про це заявив голова Державної фіскальної службі (ДФС) Роман Насіров в ефірі "5 каналу", інформує прес-служба відомства.

 

hgf

 

Зокрема зазначається, що до загального фонду державного бюджету надійшло 157,5 млрд гривень.

Як зазначив Насірова, таке перевиконання свідчить, що економіка почала виходити з тіні, особливо по таким податкам, як податок на додану вартість.

"Так, у першому півріччі минулого року середній збір ПДВ з вироблених товарів був на рівні 8 млрд гривень. Починаючи з липня збір цього податку до бюджету постійно збільшується. Це відбувається за рахунок детінізації економіки, руйнування податкових ям та майданчиків", – пояснив він.

Крім того, за словами голови ДФС, у листопаді-жовтні минулого року збір ПДВ вже досяг цифри в 11 млрд гривень, а починаючи з грудня – бюджет отримує щомісяця більше 12 млрд гривень.

"Тобто третина ПДВ була в тіні і залишалася в кишенях шахраїв. Зараз ці гроші йдуть до бюджету країни. Але досі кожного тижня ми зупиняємо роботу двох конвертаційних центрів. Це, на жаль, є свідченням того, що значна частина бізнесу продовжує користуватися цими центрами", – додав Насіров.

Водночас він впевнений, для того, щоб бізнес повністю вийшов з тіні, потрібно вже цього року запровадити нульову декларацію для всіх громадян, статки яких перевищують, наприклад, мільйон гривень.

Нагадаємо, на думку політолога Сергія Тарана, проведення реформи на митниці дозволить залучити у бюджет України додаткові кошти.


                         



Коментарі