Технології
Подобається

Використовуйте цей трюк, коли будете купувати квитки на літак

09/02/2016
Використовуйте цей трюк, коли будете купувати квитки на літак

Повинен знати кожен!

1

 Кожен був би не проти політати по світу, але є одна проблема.

Авіаквитки в нинішні часи коштують жахливо дорого. Додайте податки і додаткові сервісні збори за багаж та інші зручності, якими Ви, можливо, скористаєтеся під час польоту, – вийде чимала сума. Ось так всі ваші найсміливіші мрії про відпустку і тануть в хмарах боргів і суму.

Однак, якщо Ви все ж сподіваєтеся вирватися у відпустку і повалятися на пляжі, можна знайти вихід! Цей трюк гарантує, що ви зможете забронювати рейс на найвигідніших умовах (решта не гарантуємо).

По-перше, що не слід робити …

Чи не бронюйте квитки в суботу! У ці дні, як правило, авіакомпанії підвищують ціни. Навіть якщо у Вас в цей день вихідний і з'явився вільний час для планування поїздки, краще почекайте пару днів. Читайте далі, щоб дізнатися чому.

2
Вам слід зрозуміти систему.

Суботнє підвищення цін на авіаквитки пояснюється тим, що авіакомпанії дотримуються щотижневої системи ціноутворення, яка недосвідченим мандрівникам може здатися неочевидною і заплутаною.

 У чому ж секрет системи ціноутворення?

Ця система враховує, забронювали Ви рейс за кілька місяців вперед або за тиждень до вильоту.

Вона працює ще з тих пір, як авіакомпанії рекламувалися в газетах, а люди ходили в турагентства, які були відкриті тільки в робочі години з понеділка по п'ятницю. Незважаючи на те, що зараз більшість людей бронюють місця на рейс через Інтернет, ця щотижнева система як і раніше працює, щоб продавати квитки на авіарейси за вигідною ціною.

Ще до появи Інтернету, менеджери ціноутворення в понеділок орієнтувалися на доступні на тиждень рейси, щоб визначити, чи можуть вони запропонувати знижку. Якщо на початку тижня непроданих місць було достатньо багато – для залучення мандрівників пропонувалася знижка.

Яке це має значення на покупку авіаквитків онлайн?

3
Авіакомпанії як і раніше пропонують знижки на початку тижня, починаючи з понеділка.

Просто, так як вони звикли розпродавати місця, що не продалися у вихідні, коли продажі традиційно сповільнюються, авіакомпанії пропонують знижки на початку тижня.

Але у вівторок відбуваються чудеса.

Конкуруючі авіакомпанії змагаються один з одним, знижуючи ціни, і влаштовуючи, фактично, повномасштабну цінову війну за клієнтів. Це означає, що вівторок – найкращий день для вигідної покупки.

Навіть більше: одне дослідження показало, що найнижчі ціни на рейси за весь тиждень реєструються у вівторок о 3 годині по полудні за східним поясним часом (-3 до київським часом)

4

Скільки Ви економите при цьому?

5
Згідно даних середня ціна проданого квитка в суботу на 7% перевищує середню ціну квитка, проданого в п'ятницю. Вона по-різному розраховується, якщо Ви резервуєте квиток протягом тижня (навіть покупка квитків в середу, четвер і п'ятницю обійдеться вам дешевше, в порівнянні з вихідними).

Хочете знати, як ще заощадити на квитках? Слідкуйте за авіакомпаніями в соцмережах і підписуйтесь на їх розсилки. Іноді вони проводять розпродажі, які тривають всього годину. Ці знижки, в поєднанні зі знанням графіка цін авіакомпанії допоможуть вам задовольнити вашу пристрасть до подорожей.


                         



Коментарі