Технології
Подобається

Вона опустила ноги в ополіскувач для рота. Коли я дізналася для чого, то дуже здивувалася!

26/01/2016
Вона опустила ноги в ополіскувач для рота. Коли я дізналася для чого, то дуже здивувалася!

Person Pouring Liquid In Container

Здорові ноги – один з обов'язкових ознак гарного зовнішнього вигляду і самопочуття. Тому за ними потрібен особливий догляд, оскільки саме ноги служать нам щодня вірою і правдою. Ми розповімо, як позбутися 11 найпоширеніших проблем з ногами і більше не зустрічатися з ними лицем до лиця.

1. Ополіскувач для порожнини рота бореться з грибком

Можливо, це здасться дивним, але рідини типу Listerine допомагають позбутися від грибкових захворювань нігтів. Для цього необхідно робити півгодинні ванночки для ніг. Секрет у тому, що ополіскувач для рота містить спирт і антибактеріальні компоненти, які ефективно борються з грибком.

2. молоткообразная пальці стопи

Це неприємне захворювання – деформація пальців на тлі артрозу і плоскостопості. Воно може набувати і досить запущені форми. На ранніх стадіях виправити проблему допоможуть спеціальні вправи. Лікувальна гімнастика полягає в наступному – необхідно руками м'яко розтягувати і розробляти суглоби, як би випрямляючи їх. Корисно також піднімати дрібні предмети з підлоги за допомогою пальців ніг. Заспокоїти набряки таких пальців допоможе лід.

3. Дезодорант від мозолів

Щоб не заробляти мозолі навіть у нових туфлях, радять намазувати особливо уразливі ділянки дезодорантом в стике. Якщо ж пошкодження вже є, хворобливі відчуття знімуть компреси з соку алое.

4. Випираюча кісточка

Позбутися від кісточки, на жаль, можна тільки хірургічним шляхом, але зняти хворобливість і запалення можна і вдома. У лікуванні кісточки на ногах добре допомагає червоний пекучий перець. У ньому міститься особлива речовина – капсаїцин, заспокійливу нервові закінчення, які обплітають суглоби. Сік гострого перцю потрібно змішати з вазеліном і нанести на кісточку, а протягом дня намагатися додавати в їжу імбир і куркуму, які знімають запалення.

5. Цибулю від натоптишів

Рецепт ліки від натоптишів простий – наріжте цибулю широкими кільцями і замаринуйте в яблучному оцті. Перед тим як йти спати, прикладіть до ураженої стопі цибульний зріз, надіньте пакет, шкарпетки і можете засипати. Вранці зніміть компрес. Повторюйте щовечора до тих пір, поки натоптиші не зникнуть.

6. Розтяжка зніме біль

Якщо у вас почала боліти п'ята, не поспішайте натирати її цілющими мазями. Поставте ногу на носок і починайте розтягувати поверхню стопи. Як варіант, візьміть холодну банку з газованою водою, аерозоль з лаком для волосся або що-небудь кругле і холодне і катайте цієї предмет стопою протягом хвилини.

7. Сода при подагрі

Деякі використовують соду для лікування подагри, але набагато ефективніше її використовувати для запобігання розвитку хвороби на ранніх стадіях. 1/5 ч.л. соди розчиняйте вранці в склянці води і випивайте натщесерце. Це збалансує кислотно-лужний рівень організму. Також тим, хто знаходиться в зоні ризику, від солодких газованих напоїв краще відмовитися.

8. Мікоз стопи і часник

Це одне з найпоширеніших грибкових захворювань стоп. І від нього є гарне народний засіб – часник. Якщо ви змиріться з запахом на якийсь час, то результат лікування приємно вас здивує. Часточки часнику розмістіть між пальцями ніг, надягніть шкарпетки і ходите так цілий день. При мікозі стопах потрібно давати дихати і стежити, щоб вони ні в якому разі не ставали вологими. Уражені ділянки можна змащувати маслом чайного дерева.

9. Врослий ніготь

Кращим засобом для лікування врослих нігтів є мазі на ментоловою основі. По-перше, вони заспокоюють біль, а по-друге – прискорюють регенерацію. Щоб запобігти інфекції можна використовувати яблучний оцет. Змочіть в ньому ватку і прикладайте до ураженої ділянки кілька разів на день.

10. Ороговіла шкіра

 

Це одна з найчастіших проблем людей, погано піклуються про своїх ногах. Якщо випадок особливо запущений, доведеться попрацювати. Рецепт такий: спочатку як слід розпарте ноги у ванні з сіллю – вода не повинна бути занадто гарячою, щоб не створювати навантаження на серце і судини. Протягом півгодини парьте ноги, а потім – соскребіте пемзою відмерлі клітини шкіри. В якості додаткового абразиву можна використовувати скраб.

11. Правильна взуття допоможе виправити ноги

Більшість проблем і хвороб, пов'язаних з ногами – наслідок неправильної гігієни або носіння неправильного взуття. Як кажуть, краще запобігти біді, ніж її розсьорбувати. Особливо це стосується дівчат. Якими б красивими були ваші нові туфлі, вони повинні насамперед бути зручними. П'ятка і носок повинні відчувати себе стійко і вільно.


                         



Коментарі