Технології
Подобається

Ось чому при зльоті та посадці повинні бути відкриті шторки ілюмінаторів! (ФОТО)

20/01/2016
Ось чому при зльоті та посадці повинні бути відкриті шторки ілюмінаторів! (ФОТО)

Виникало у вас коли-небудь питання, навіщо бортпровідники просять при зльоті та посадці відкривати шторки ілюмінатора? Коли я перебуваю в салоні літака, мені завжди цікаво, чому стюарди та стюардеси обходять пасажирів з таким проханням. Виявляється, причин тому кілька, але всі вони мають одну мету.

Згідно з правилами забезпечення безпеки польотів, під час рулювання, зльоту і посадки літака шторки ілюмінаторів повинні бути підняті. Причина проста: саме на ці етапи припадає найбільша кількість аварійних ситуацій. Тому особливо пильна увага приділяється безпеці.

1. Турбота про пасажирів

Ви, напевно, помічали, що при зльоті / посадці вимикається основне освітлення в салоні? Так от, це робиться для того, щоб очі пасажирів звикли до природного освітлення. Так вони зможуть запримітили аварію.

2. Створюємо видимість

Бортпровідники і навіть пасажири за умови, що шторка піднята, можуть споглядати, що відбувається за бортом. Це дозволяє вчасно повідомити про виникнення нештатної ситуації екіпажу. Наприклад, побачити, є загоряння чи ні. Крім того, у випадку аварійної посадки через ілюмінатори рятувальники зможуть побачити, що відбувається в салоні.

3. І знову про пасажирів

Шторки також піднімаються для того, щоб пасажири не поранилися. При жорсткій посадці пластмасова шторка може розколотися і пошкодити особа осколками.

Без імені


                         



Коментарі