Технології
Подобається

Німецький Siemens попри санкції виготовить турбіни для окупованого Криму – ЗМІ

20/12/2015
Німецький Siemens попри санкції виготовить турбіни для окупованого Криму – ЗМІ

Німецька корпорація Siemens попри санкції вироблятиме турбіни для Криму.

Siemens Announces 2012 Financial Results

Газотурбінні установки можуть стати базовими для вирішення питання виробництва електроенергії на Кримському півострові. Перевагою ГТУ є широкий діапазон палива для роботи – від природного газу до важких нафтопродуктів і сирої нафти.

"Саме газ і має стати основним ресурсом для виробництва електроенергії на півострові. Паралельно передбачається прокладання двох ниток газопроводу з території Росії через Керченську протоку, в чому зацікавлений як "Газпром", так і "Силовые машины" з Siemens, оскільки висока імовірність того, що саме їхнє газотурбінне устаткування замовить російський газовий монополіст", – йдеться у статті.

"Для розвитку інфраструктури "Кримського федерального округу" застосовуються стандартні тендерні процедури, де переможець призначається заздалегідь – не в Криму, і не так званою кримською владою", – зазначає видання.

Так, влітку 2014 року інжинірингова компанія "Технопромекспорт", що входить в структуру ДК "Ростех" була обрана головним підрядником для будівництва нових енергоблоків ТЕС в Сімферополі та Севастополі.

"Технопромекспорт" оголосив тендер на поставку турбін, генераторів та допоміжного обладнання для чотирьох ПГУ у серпні 2015 року, однак місцем призначення поставок у документах вказана не Крим, а Тамань, де ніби збираються будувати потужну ТЕС.

"Насправді нова ТЕС на Тамані – це віртуальний проміжний пункт матеріально-технічної комплектації додаткових генеруючих потужностей для Криму. Все це для того, щоб вивести з-під санкционного удару німецьких друзів Путіна і Мордашова", – зазначає ЗМІ.

"Судячи з усього, в Москві вважають, що режим санкцій можна обійти, адже виробник ГТУ – спільне підприємство "СТГТ" з приватним, а не державним співзасновником (Мордашов) з російського боку, зареєстроване і розташоване на території РФ, в Північно-Західному федеральному окрузі, новобудова ТЕС – також на території РФ, в Південному федеральному окрузі, у Тамані. Ну а в разі її переміщення з віртуального пункту в реальний куди-небудь на територію іншого, "Кримського федерального округу" наприклад, це вже буде компетенцією виключно замовника і підрядника ТЕС – знову ж російських компаній "Ростех" і "Технопромекспорт" (материнська і дочірня компанії)", – пише видання.

 

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі