Технології
Подобається

10 найдивовижніших винаходів 2015 року, які змінили наш світ (+ФОТО)

16/12/2015
10 найдивовижніших винаходів 2015 року, які змінили наш світ (+ФОТО)

2015 рік видався надзвичайно багатим на різноманітні відкриття та винаходи.

Чим тільки не радували нас вчені! Буквально в кожній сфері життєдіяльності протягом року впроваджувалися неймовірні інновації. Багато з них здійснили справжній переворот у своїй галузі.

Дуже приємно, що винахідники не зациклилися на глобальних проблемах. 2015 рік порадував нас цілим розсипом приємних дрібниць, які можуть стати незамінними в повсякденному житті.

Серед такого розмаїття дуже важко вибрати найкращі винаходи. Ми вирішили зосередити вашу увагу на десяти інноваціях, які викликали найбільший інтерес публіки.

1. Безпечна вантажівка
Корейськими інженерами розроблена цікава технологія, яка повинна знизити кількість аварій на дорогах. Вони придумали безпечну вантажівку, напівпричіп якого оснащується великим екраном. На моніторі в режимі реального часу показується те, що відбувається перед вантажівкою. Тепер водії легковиків, які їдуть позаду фури, зможуть дивитися «крізь вантажівка». Це має вберегти їх від необдуманих обгонів.

1

2. Презерватив-тест на інфекцію
Фахівцями з Лондонської академії Ісаака Ньютона був розроблений спеціальний презерватив, який може робити експрес-тест на наявність у партнера основних венеричних захворювань. В залежності від виявленої інфекції, презерватив змінює свій колір. Зелений колір означає хламідіоз, жовтий — герпес, фіолетовий — папілому, а синій — сифіліс.

2

3. Інноваційний метод лікування хвороби Альцгеймера
За 2015 рік медицина зробила великий крок не тільки в сфері виявлення інфекцій, але і в лікуванні багатьох захворювань. Австралійські вчені зробили справжній прорив в лікуванні хвороби Альцгеймера. Причому цей метод заснований на вживанні ліків. Пацієнту в кров вводять мікроскопічні бульбашки газу, які під дією ультразвукового випромінювання поглинають амілоїдні бляшки в мозку. Таким чином у хворих відновлюється пам'ять і значно поліпшується мозкова діяльність.

3

4. Плавучі овочеві ферми
Вчені піклуються не тільки про здоров'я людей, але і про їхнє харчування. Оскільки населення планети стрімко збільшується, то виникає побоювання, що їжі на всіх може не вистачити. На землі просто немає такої кількості придатної для землеробства грунти! Тому науковці розробили проект плавучих ферм, які в майбутньому можуть скласти конкуренцію традиційному сільському господарству.

4

5. Плавучий комплекс для очищення океану від сміття
Про екологію також ніхто не забуває. Води світового океану неймовірно забруднені пластиком. Тому команда вчених на чолі з Бояном Сэлтом розробила спеціальний плавучий комплекс, який повинен позбавити океанічні води від сміття. Ця концепція вже схвалена і запущена у виробництво. В наступному році агрегат буде запущений в роботу біля острова Цусіма.

5

6. Гарнітура без навушників
Не обділені увагою і побутові дрібниці. У виробництво запущена унікальна гарнітура, звучання якої передається завдяки ефекту кісткової провідності. У цього обруча немає традиційних навушників. Звук транслюється прямо у внутрішнє вухо.

6

7. Гнучкі монітори
Південнокорейські фахівці дивують публіку ультратонкими моніторами, які можуть вільно згинатися.

7

8. Валіза-трансформер з підставкою для ноутбука
Для любителів подорожувати випустили інноваційну модель валізи. Він може складатися до розміру звичайної папки для документів, тому практично не займає місця в квартирі. Зате в похідному положенні диво-валіза може похвалитися не тільки великою місткістю, але і ще декількома корисними «фішками». Наприклад, висувною підставкою для ноутбука і зарядкою до нього.

8

9. Проект гіперзвукового літака
Крім того в недалекому майбутньому подорожувати можна буде набагато швидше. Всесвітньо відома компанія Airbus запатентувала концепцію гіперреактивного літака, який зможе подолати відстань від Лондона до Нью-Йорка всього за одну годину.

9

10. Реактивний ранець
Якщо гіперзвуковий літак — це проект завтрашнього дня, то реактивний ранець вже успішно пройшов випробування. Завдяки цьому винаходу можна буде парити над світом подібно супергероєві.

10

 

 

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі