Технології
Подобається

В Лас-Вегасі наступного року запустять надшвидкісний вакуумний потяг (ВІДЕО)

14/12/2015
В Лас-Вегасі наступного року запустять надшвидкісний вакуумний потяг (ВІДЕО)

664813_1_w_570

Компанія Hyperloop Technologies придбала неподалік від Лас-Вегаса ділянку площею 20 га для будівництва тестової ділянки системи вакуумного поїзда Hyperloop. За словами представників компанії, вони планують завершити будівництво на початку 2016 року. Про це повідомляє The Verge.

Зазначається, що спочатку на ділянці системи довжиною в один кілометр буде випробовуватися прототип, що розвиває швидкість 540 кілометрів на годину. Після добудови траси до трикілометровій довжини Hyperloop Technologies планує випробувати прототип на повній швидкості.

Крім Hyperloop Technologies розробкою системи Hyperloop займаються SpaceX і Hyperloop Transport Technologies. Якщо Hyperloop Technologies вдасться завершити будівництво у відповідності зі своїми планами, то вони можуть випередити SpaceX і Hyperloop Transport Technologies.

Раніше Ілон Маск заявляв, що SpaceX побудує свій тестовий ділянку в Техасі до червня 2016 року. Hyperloop Transport Technologies, у свою чергу, планує побудувати тестовий ділянку довжиною вісім кілометрів між Сан-Франциско і Лос-Анжелесом. Компанія розраховує протестувати систему на реальних пасажирів протягом трьох років.

Проект Hyperloop представлено Маском в 2013 році. Ця транспортна система переміщуватиме пасажирські капсули невеликих розмірів усередині труби, де підтримується тиск в одну тисячну від атмосферного.Через надзвичайно низького аеродинамічного опору всередині Hyperloop швидкість руху поїзда теоретично може скласти до 1,2 тисячі кілометрів на годину.


                         



Коментарі