Технології
Подобається

Ні за що не здогадаєшся, НАВІЩО в ілюмінаторах потрібна ця маленька дірочка! (+ФОТО)

30/11/2015
Ні за що не здогадаєшся, НАВІЩО в ілюмінаторах потрібна ця маленька дірочка! (+ФОТО)

Той, хто хоча б раз літав на літаку, напевно, звертав увагу на дивну дірочку в ілюмінаторі літака.

Багатьом навіть здавалося, що це отвір веде назовні, хоча це, звичайно ж, не так. Оскільки призначення цих отворів для багатьох залишається незрозумілим, ми вирішили пролити світло на цю загадку.

Тепер же прийшов час пояснити, для чого потрібні отвори в ілюмінаторах літаків.

«Віконця» у сучасних авіалайнерах являють собою досить складну конструкцію. Вони складаються відразу з декількох шарів міцного прозорого пластику, утворюючи своєрідний склопакет. Як правило, зовнішнє скло повинно мати підвищену міцність, щоб забезпечити герметичність літака. Воно витримує величезні навантаження і останнім часом робиться з високоміцного акрилового пластику.

Внутрішні скельця не розраховані на високі навантаження. Вони служать для кращої шумо – і теплоізоляції салону, і між цим внутрішнім і зовнішнім вікном утворюється повітряний прошарок. Внутрішні скла не настільки міцні і робляться з більш дешевого оргскла. Тому, існує ризик, що, в разі великої різниці тисків у проміжку між склом і в салоні, внутрішнє скло може не витримати і лопнути. А маленький отвір дозволяє нормалізувати тиск, відводячи з міжскляного простору зайве повітря або запускаючи його в зворотному напрямку.

 
 
 
 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі