Махінації
Подобається

Скільки Росія витрачає на інформаційну війну з Україною: опублікована інфографіка

20/11/2015
Скільки Росія витрачає на інформаційну війну з Україною: опублікована інфографіка

Російська Федерація щорічно витрачає на проведення інформаційної кампанії не менше 3,5 млрд. дол. США.

923491

"Для проведення інформаційної кампанії Москва застосовує повний спектр інструментів інформаційної війни – від військової техніки на Донбасі і до елементів "м'якого впливу" на зарубіжну аудиторію", – наголошується в матеріалі.

Так, у цю цифру входять: бойове забезпечення російсько-терористичних військ на Донбасі, підтримка проросійських ідеологічних рухів, підтримка регіональних проросійських ЗМІ.

Величезних коштів вимагають також і російська система медійного впливу, російські засоби мережевої комунікації, програмно-комп'ютерні та мережеві елементи впливу, система соціального формування громадської думки, суспільно-національний закордонний вплив, вплив на зарубіжну аудиторію через націоналістичні й ультрарадикальні рухи.

"Інформацію про нібито скорочення бюджету-2016 Росії на "підтримку ЗМІ" варто розуміти як банальний популізм, бо якщо інформаційна машина Кремля вже запущена, то різко зупинити її просто не представляється можливим. Більше того, програми Кремля з розповсюдження пропаганди не закриті, а призупинені. "З метою скорочення бюджету" просто зсунули терміни їхнього закінчення", – запевнив автор публікації.

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі