Економіка світу
Подобається

Кемерон запевнив Путіна, що Україна зможе вільно торгувати і з Європою, і з Росією

17/11/2015
Кемерон запевнив Путіна, що Україна зможе вільно торгувати і з Європою, і з Росією

Угода про вільну торгівлю з ЄС ніяк не вплине на торгово-економічні відносини України та Росії. Про це сьогодні, 16 листопада, заявив президенту Росії Володимиру Путіну глава уряду Великобританії Девід Кемерон на саміті G20. Підсумки переговорів озвучила прес-служба британського прем'єра.

– Вони також обговорили питання торгівлі та економічних відносин Росії і України, і прем'єр-міністр підтвердив, що вважає, що рішення України про вільну торгівлю з ЄС не означає, що вона не може вільно торгувати з РФ, – сказано в повідомленні.

Цікаво, що в заяві прес-служби президента Росії про підсумки переговорах про даному питанні не сказано ні слова. У Кремлі відзначили, що Путін і Кемерон обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва, ситуацію в Сирії і питання боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, вже з 1 січня повною мірою почне працювати економічна частина Асоціації України з ЄС. Нашій країні доведеться знижувати ставки ввізних мит на європейські товари, і вони почнуть дешевшати. Однак, Росія заявила, що якщо з нового року набуде чинності економічна частина Асоціації України і ЄС, то в той же день введуть санкції проти нашої країни.

Вже з 1 січня повною мірою почне працювати економічна частина АссоціацііУкраіни з ЄС. Нашій країні доведеться знижувати ставки ввізних мит на європейські товари, і вони почнуть дешевшати. З іншого боку, Росія загрожує ввести продуктове ембарго відносно українських товарів. Ми вирішили розібратися, хто виграє, а хто програє від цього.

У Києві, 13 листопада, президент України Петро Порошенко зустрівся з комісаром ЄС з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем. Порошенко зазначив, що в загальному обсязі зовнішньої торгівлі України частка Росії склала 16%, а Євросоюзу – понад 37%. Про зустріч повідомляє прес-служба президента України.

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru

 


                         



Коментарі