Економіка світу
Подобається

Ціна на нафту Brent майже дотягнула до психологічної відмітки в $45

16/11/2015
Ціна на нафту Brent майже дотягнула до психологічної відмітки в $45

Світові ціни на нафту підвищуються в понеділок після п'ятничних даних про зниження числа працюючих бурових установок в США від компанії Baker Hughes

101454

Вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 1,17% – до 44,99 долара за барель.

Таким чином, вартість еталона знаходиться біля психологічно важливої ​​позначки в 45 доларів, нижче якої вона впала 12 листопада. Ціна ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищувалася на 0,82% – до 41,08 долара за барель.

Згідно з даними американської нафтогазосервісної компанії Baker Hughes, опублікованими в п'ятницю, загальне число бурових установок в США, за підсумками  робочого тижня, що завершився,  скоротилося на 4 штуки, або на 0,51%, і склало 767 одиниць. У річному вираженні цей показник знизився на +1161 одиницю, або на 60,2%.

У той же час на настрої інвесторів в понеділок впливають новини про серії терактів в Парижі, що відбулися в п'ятницю.

"Події в Парижі створили невизначену ситуацію, і будь-яке підвищення цін на нафту в цьому світлі може бути досить обмеженим", – заявив старший аналітик CMC Markets Рік Спунер (Ric Spooner) агентству Блумберг.


                         



Коментарі