Економіка світу
Подобається

Економіка Європи пригальмувала

15/11/2015
Економіка Європи пригальмувала

67_main

 

Зростання ВВП єврозони сповільнилося

Економічне зростання країн єврозони сповільнилося в III кварталі всупереч очікуванням. Квартальне зростання ВВП 19 країн, що використовують євро, склав 0,3% проти 0,4% у попередньому кварталі, свідчать попередні дані статистичного відомства Євросоюзу (Eurostat). Опитані Bloomberg експерти в середньому прогнозували зростання ВВП на рівні 0,4% у липні-вересні.

Зростання ВВП в річному вираженні склав 1,6%, тоді як аналітики очікували підвищення на 1,7%. У II кварталі показник склав 1,5%.

Зростання ВВП виявився гіршим за прогнози не через внутрішніх проблем в економіці регіону, а у зв'язку із зовнішніми проблемами – такими як зниження показників світової торгівлі і експорту в країни, що розвиваються, відзначив головний аналітик з макроекономіки ABN Amro Bank NV Нік Куніс.

Економіка Німеччини зросла в липні-вересні на 0,3% після підвищення на 0,4% трьома місяцями раніше. Зростання економіки Італії сповільнилося до 0,2% з 0,3% у квітні-червні. У Франції економічне зростання, навпаки, прискорилося з нульового рівня до 0,3%.

У понеділок Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) погіршила прогноз зростання ВВП єврозони на 2015-2016 рр. на 0,1 процентного пункту до 1,5% і 1,8% відповідно.

У той же час Єврокомісія минулого тижня підвищила прогноз на 2015 р до 1,6% з очікуваних у травні 1,5%. Прогноз на 2016 був переглянутий з 1,9% до 1,8%.

Глава ЄЦБ Маріо Драгі днями заявив, що регулятор готовий використовувати весь можливий інструментарій, якщо у вересні 2016 не буде зафіксована зміна інфляційного тренду до цільового значення (2%). Керівництво банку схиляється до подальшого зниження депозитної ставки на грудневому засіданні. Крім того, розглядається можливість зміни програми скупки активів, обсяг якої зараз становить 60 млрд євро на місяць.

 

Першим цю новину поширив агрегатор Корупція.Інфо 

https://play.google.com/store/apps/details?id=info.korupciya.news&hl=ru


                         



Коментарі