Економіка світу
Подобається

Ці речі більше не вражають. 7 безглуздих понтів нашого часу.

27/10/2015
Ці речі більше не вражають. 7 безглуздих понтів нашого часу.

thumb-big

Багатьом людям для того, щоб самоствердитися, потрібно обов'язково похвалитися хоч чим-небудь перед оточуючими. Щоб задовольнити власне его, ці особистості витрачають купу грошей на абсолютно непотрібні їм речі.

Вони купують останню модель телефону «крутіше ніж у колеги», але не використовують і 5% його можливостей; будують будинок «більше ніж у сусіда», а потім скаржаться на непомірні витрати за опалення; закочують весілля «щоб все навколо заздрили», а через рік розлучаються, продовжуючи після цього виплачувати кредит за банкет …

Сучасний письменник Джошуа Бекер (Joshua Becker) стурбований гіпертрофованої культурою споживання. Тому він написав статтю про ілюзорних мірилом успіху і непотрібних понтах.

Фотографії в соцмережах
 

Майже кожен з нас публікує на своїх сторінках у соціальних мережах гарні знімки з власного життя. Кожен хоче похвалитися перед друзями вечерею в шикарному ресторані, відпочинком на дорогому курорті або ж своєї обновкою. На суд громадськості виносяться тільки найкращі моменти життя. Дивно, що після цього багато обурюються тим, як сильно  відфотошоплені фотографії в модних журналах. Видавці просто редагують знімки, так само як звичайні люди редагують своє життя в соцмережах.

Модель мобільного телефону


Нещодавно я гуляв у парку з дітьми і вони зустрілися зі своїми друзями. Мене дуже здивувало те, що малюки молодшого шкільного віку більшу частину часу витрачали на обговорення нових гаджетів. З їхніх розмов постійно доносилися фрази: «Яка у тебе модель айфона?», «Вгадайте, кому на день народження подарували новий смартфон?», «Ого, у тебе плеєр самої останньої моделі!» Я хотів перебити хлопців, але потім зрозумів, що вони просто копіюють поведінку дорослих, які точно так само хваляться один перед одним своїми новими електронними іграшками.

Бренди одягу та аксесуарів


Дивно, але багато людей готові витрачати величезну кількість грошей для того, щоб стати ходячою рекламної афішею. Я не розумію тих, хто може віддати останні гроші за сорочку або годинник з модним логотипом. Одяг в першу чергу повинна бути зручною. А справляти враження на інших потрібно за допомогою інтелекту і багатого внутрішнього світу.

кількість каратів


У своїй новій книзі я написав про одну пару. Характери цього подружжя я змалював зі своїх знайомих: Брайан і Ніколь одружені вже п'ять років, але щодня змушені економити, щоб розплатитися з кредитом за обручку. Коштував цей перстень таких зусиль, якщо більшість гостей на весіллі навіть не звернули увагу на розмір діаманта?

вартість автомобіля


Головні якості автомобіля – це його їздові властивості, комфорт і надійність. Але останнім часом все більше людей купують машину лише для того, щоб випендритися перед оточуючими. Причому найчастіше вони можуть похвалитися лише перед іншими автомобілістами в пробці. Чи так вже важливо, скільки сотень кінських сил під капотом твого авто, якщо ти щодня їздиш тільки від дому до роботи?

Площа будинку


Як говорить народна мудрість: «Мій дім – моя фортеця». Власне житло – це гарантія спокою і стабільності. У ньому повинно бути затишно і комфортно. Але багато людей розцінюють свій будинок лише як засіб викликати почуття заздрості у сусідів. Дивлячись на величезні особняки, я не розумію, навіщо було будувати ці громадини. Від їх власників чутні лише скарги на великі рахунки за комунальні послуги. Спершу у мене теж був великий будинок, але я разом з родиною змінив його на менш просторий, але більш затишний. Він став нашим справжнім сімейним гніздечком.

Сума банківського рахунку

Природно, кількість зароблених грошей у всі часи вважалося мірилом успішності людини. Однак не варто все своє життя присвячувати тупому заробітку лише для того, щоб похвалитися ним перед оточуючими. Гроші повинні приносити свободу, а не втягувати в залежність. А головною оцінкою людини є кількість добрих справ, а не розмір його банківського рахунку

Слова Джона Беккера відкривають очі на істинні цінності нашого світу. Якщо тобі близькі його ідеї, то поділися ними зі своїми друзями.


                         



Коментарі