Економіка світу
Подобається

Goldman Sachs попередили про ще більше падіння цін на нафту

26/10/2015
Goldman Sachs попередили про ще більше падіння цін на нафту

nafta2511

Ціни на сиру нафту можуть різко впасти через низький попит з боку нафтопереробників. До різкого зниження нафтових цін може привести нестача місця в сховищах нафтопродуктів.

Про це пише видання New York Times з посиланням на аналітиків Goldman Sachs.

Запаси нафтопродуктів США і Європи та обсяги переробки сирої нафти наразі близькі до історичного максимуму, в той час як вільного місця в сховищах залишилося зовсім небагато. Ситуація ускладнюється скромними темпами зростання попиту на нафтопродукти (особливо бензин) і збільшенням їх поставок зі Сходу.

"Те що відбувається нагадує події 1998 і 2009 років, коли сховища нафтопродуктів переповнилися і ціни на сиру нафту різко впали", – попереджають експерти Goldman Sachs.

У звіті інвестбанку також підкреслюється, що обсяги світового видобутку нафти наразі істотно перевищують світовий попит на неї і навряд чи прийдуть в рівновагу і у 2016 році.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", ймовірність падіння цін на нафту до $20 за барель Goldman Sachs оцінили менш ніж у 50%, це залежить від обсягів нафти, яку здатні прийняти на зберігання країни світу.


                         



Коментарі