Економіка світу
Подобається

Увага! Найдорожчий позашляховик у світі

18/09/2015
Увага! Найдорожчий позашляховик у світі

Bentley Bentayga

Оголошено вартість нового люксового позашляховика Bentley Bentayga, який буде представлений на Автосалоні у Франкфурті. У Німеччині він буде коштувати від 208 500 євро, у США – 229 100 доларів, а у Великобританії – 160 200 фунтів стерлінгів. З таким прайсом автомобіль став найдорожчим серійним позашляховиком у світі. Якщо ж перевести німецькі ціни в гривні, то вийде сума в 5,3 мільйона гривень за автомобіль.

Машину приводить в рух 6,0-літровий бітурбований агрегат W12 потужністю 600 к.с. (900 Нм), який розганяє Bentley Bentayga до сотні всього за 4,1 с і дозволяє розвинути максимальну швидкість в 301 км / ч. Варто зазначити, що замовлення на новий кросовер Bentley Bentayga сформовані вже на рік вперед. А нещодавно, з'явилася інформація про щасливчика, який отримає найпершу товарну машину.

Першим власником кросовера Bentley Bentayga стане, хто б ви думали, Королева Великобританії Єлизавета II. Саме Її Величності буде доставлений перший товарний екземпляр машини. Таку сенсаційну новину повідомив агентству Bloomberg глава американського представництва Bentley Майкл Вінклер. Він також повідав, що машина буде використовуватися в резиденції в Балморалі, Шотландія для поїздок на природу, інформує Корупція.Маркет.
 

Зазначимо, що раніше лідером за цінами серед серійних SUV був Mercedes-Benz G65 AMG (218 тис. доларів), від якого трохи відставали Land Rover Range Rover SV Autobiography (200 тис. доларів) і Porsche Cayenne Turbo S (188 тис. доларів).

Однак рекорди Bentley Bentayga можуть впасти досить скоро. Вже в 2018 році Rolls-Royce збирається розсекретити свій “Проект Куллінан” — наддорогий і надпотужний SUV, який, за чутками, буде коштувати більше 400 тис. доларів.

Крім того, на підході Lamborghini Urus, Aston Martin DBX і Maserati Levante, які, можливо, не переплюнуть Bentley за ціною, але дадуть йому суворий бій у швидкісних рекордах.


                         



Коментарі