Економіка світу
Подобається

Як побудувати недорогий заміський будинок на колесах (Фото, відео)

15/09/2015
Як побудувати недорогий заміський будинок на колесах (Фото, відео)

д

Кожній людині напевно хоч раз в житті хотілося кинути все, кардинально змінити обстановку, переїхати в інше місто. Але найчастіше такі бажання так і залишаються невиконаними: занадто багато утримує нас в рідному домі. Творці проекту hOMe вирішили цю проблему і знайшли спосіб подорожувати, не покидаючи при цьому свого будинку.

Ознайомитися з проектом пропонує Корупція.Маркет з посиланням на Лайфхакер.

HOMe – це проект інженера Ендрю Моррісона (Andrew Morrison), який ставить перед собою мету популяризувати ідею будівництва маленьких пересувних будинків. Ендрю, будівельник з більш ніж 20-річним стажем, все життя займався тим, що будував будинки «американської мрії», тобто просторі комфортабельні котеджі з усіма зручностями. Проте з часом його все частіше відвідувала думка про надмірності, витратності і незручність життя в таких будинках. Вирішальним моментом виявилася криза 2008 року, коли тисячі сімей опинилися на вулиці, будучи не в змозі виплачувати кредити за будинки і сплачувати рахунки.

 

hOMe 1

 

Створений в рамках проекту hOMe будинок являє собою мініатюрний житловий блок, який містить все необхідне для комфортабельного життя. Найцікавіше, що будинок змонтований на рухомому шасі, так що в будь-який момент його господарі можуть переїхати на нове місце. Нижче ви знайдете кілька фотографій, які дадуть уявлення про його внутрішній устрій і зовнішній вигляд.

Особлива увага при проектуванні будинку приділялася його автономності. Електроенергія надходить від системи сонячних батарей потужністю 1600 Вт, яка заряджає високоякісні акумуляторні батареї. Вони використовуються в похмурі дні, коли сонце приховано хмарами. Цієї енергії вистачає, щоб забезпечувати роботу холодильника, трьох ноутбуків, LED-телевізора та освітлення на світлодіодних лампочках. Крім цього, періодично працює витяжна вентиляція і використовується кухонний комбайн. Для приготування їжі та підігріву води застосовуються два великих газових балони, яких вистачає на 6-8 місяців.

Комусь може здатися, що даний проект мало чим відрізняється від добре всім відомих туристичних трейлерів. Однак це зовсім не так. Трейлер – це все-таки тимчасовий притулок для подорожі. Тут же основний акцент робиться на комфортабельному постійному проживанні з можливістю іноді міняти місце дислокації. До того ж  подібне  житло обходиться дуже дешево, так як не вимагає підключення до комунікацій, плати за оренду і так далі. Подібний підхід завоював вже цілу армію прихильників, які спілкуються, діляться досвідом, допомагають у будівництві і навіть кочують разом по країні.

Tiny-House-Photo-hOMe-01 (1) Tiny-House-Photo-hOMe-02 (1) Tiny-House-Photo-hOMe-04 Tiny-House-Photo-hOMe-07 Tiny-House-Photo-hOMe-08 Tiny-House-Photo-hOMe-09 Tiny-House-Photo-hOMe-11 Tiny-House-Photo-hOMe-14 Tiny-House-Photo-hOMe-24 Tiny-House-Photo-hOMe-25 Tiny-House-Photo-hOMe-26 Tiny-House-Photo-hOMe-28 Tiny-House-Photo-hOMe-34 Tiny-House-Photo-hOMe-39 Tiny-House-Photo-hOMe-42 ап

 


                         



Коментарі