Економіка світу
Подобається

В Росії вводять норми відвідувань туалету (інфографіка)

14/09/2015
В Росії вводять норми відвідувань туалету (інфографіка)

У Мін'юсті РФ 2 вересня зареєстровано наказ (його можна знайти в базі Консультант +), згідно з яким для росіян встановлюються нормативи щодо використання душів, ванн, раковин і навіть унітазів. Про це повідомляє видання «Фонтанка» з посиланням на інформацію Мінбуду РФ, передає Корупція.Маркет. За даними джерела, за допомогою таких нормативів Мінбуд має намір розраховувати обсяги надання комунальних послуг.

Таким чином, говорячи «житлово-комунальним мовою», Мінбуд затвердив нормативи з роздачі води споживачам. Нижче наводяться дані міністерства, зведені в таблицю:

http://www.aboutru.com/wp-content/uploads/2015/09/washing.jpg

Таким чином, згідно з обчислень міністерства, росіяни ходять в туалет в середньому 118 разів на місяць (приблизно чотири рази на день). Раковиною, за нормативами, вони користуються всього 107 разів.

Раз на тиждень середньостатистичний росіянин приймає ванну. В інші дні – 25 раз на місяць – миється в душі. Причому, навіть якщо ванни або душу в квартирі немає, норма не змінюється, просто жителі миються рідше. Ті, у кого є тільки душ, – 25 разів на місяць. Ті, у кого тільки ванна, – всього 4 рази на місяць.

Готують росіяни теж не багато. Кухонною мийкою користуються 95 разів на місяць – три рази на день. Зате в їхніх квартирах панує чистота. Воду на загальноквартирні потреби – миття підлоги і прання – вони набирають кожного дня, 31 разів на місяць.

Мешканці гуртожитків живуть скромніше. Миються вдвічі рідше – 17 разів на місяць, умивальником і раковиною на кухні теж користуються помітно менше. А ось унітазом чомусь частіше – аж 123 рази на місяць.

Якщо раптом житлова будівля не входить в вищеперелічені категорії (наприклад, це приватний будинок), то регіональні та муніципальні органи повинні будуть розрахувати кількість процедур користування туалетом і ванною самостійно. Зокрема, на підставі експертних оцінок і статистичних даних, йдеться в наказі міністерства. Мабуть, на цій же підставі розраховувалися і вже затверджені цифри.

Розрахунки наказу доповнюють правила встановлення нормативів споживання комунальних послуг. Вони були видані в 2006 році. У цьому документі ще більше конкретики. Приміром, вказано, скільки літрів і якої температури росіяни витрачають, приймаючи ванну або перемиваючи посуд. На одне купання, наприклад, йде 200 – 300 літрів води температурою 37 градусів, на прийняття душу – 100, а на похід в туалет – 6 літрів води.

При цьому всі ці нормативи розраховуються на одного мешканця квартири і не залежать від площі житла, також зазначено в документі.

Міністерські дані повинні застосовуватися при розрахунку нормативів споживання холодної та гарячої води.


                         



Коментарі