Економіка світу
Подобається

Ціни на нафту знову падають через побоювання зниження попиту

14/09/2015
Ціни на нафту знову падають через побоювання зниження попиту

нафта
Світові ціни на нафту в понеділок демонструють негативну динаміку під тиском побоювань щодо уповільнення зростання світового попиту на "чорне золото". Вартість жовтневих ф'ючерсів на WTI опускалася на 0,25% – до 44,52 долара за барель, а на Brent – на 0,65%, до 48,72 долара за барель, передає Корупція.Маркет з посиланням на ПРАЙМ.

У той же час обмежити зниження цін на нафту допомагають дані американської нафтогазосервісної компанії Baker Hughes, опубліковані в п'ятницю. Так, стало відомо, що загальне число бурових установок ув США за підсумками завершення робочого тижня скоротилася на 16 одиниць, або 1,8% і склало 848 одиниці. У річному вираженні показник знизився на тисячі вісімдесят три одиниці, або на 56%.

"Перспективи попиту та пропозиції на найближчі місяці виглядають не дуже райдужними", – наводить агентство Рейтер думку аналітиків Morgan Stanley.

Експерти дослідницької групи Macquarie, у свою чергу, відзначили, що тиск на попит робить зниження світових продажів автомобілів в серпні, яке в річному вираженні склало 1%, що трохи більше, ніж скорочення на 0,8% у липні.


                         



Коментарі