Економіка світу
Подобається

Мінохоронздоров’я Білорусі заборонив жіночі прокладки і серветки українського виробництва

10/09/2015
Мінохоронздоров’я Білорусі заборонив жіночі прокладки і серветки українського виробництва

прокладки

З 1 вересня в Білорусі заборонені українські жіночі гігієнічні прокладки і серветки різних марок. Про це повідомили в прес-службі Міністерства торгівлі, передає Корупція.Маркет

Заборона на ввезення і продаж введений постановою заступника міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря Білорусі Ігоря Гаєвського.

Заборона поширюється на жіночі гігієнічні прокладки на кожен день Discreet DEO Waterlily plus, Discreet Deo Весняний бриз, Discreet Air Multiform, Discreet Deo Water Lily Multiform, а також Naturella Ultra Normal, Naturella Camomile Normal, Naturella calendula виробництва компанії «Проктер енд Гембл» (Україна ). Встановлено, що прокладки не відповідають гігієнічним вимогам по водневому показнику (pH).

У тому числі з 1 вересня в країну не можна ввозити і продавати засіб для чищення унітазів «Туалетный утенок 5 в 1» виробництва компанії «СК Джонсон» (Україна).

Заборона торкнувся і паперові серветки «Ruta» виробництва ПАТ «ВГП» (Україна), «Silken», виробництва OOO «ДАРПАК» (Україна). У них порушені органолептичні показники (фарбування водної витяжки).

Нагадаємо, що з 9 травня цього року гігієнічні прокладки Discreet виробництва «Проктер енд Гембл» (Україна) заборонили на території Росії. Тоді Білорусь збиралася не допустити їхній реекспорт та посилити контроль і нагляд за обігом українських прокладок і тампонів в Білорусі.


                         



Коментарі