Економіка світу
Подобається

Airbus не постачатиме літаки Росії

28/08/2015
Airbus не постачатиме літаки Росії

Airbus_A380_blue_sky

Європейський авіаконцерн Airbus Group вирішив не постачати замовлені російською авіакомпанією "Трансаеро" чотири лайнери А380.

Дата поставки, намічена на поточний рік, переноситься поки на невизначений термін, передає Корупція.Маркет з посиланням на depo.ua

Падіння цін на нафту і санкції проти Росії, запроваджені через анексію Криму, вдарили по російській економіці і рублю. Відповідно зменшився і попит на авіаперевезення.

"Ми працюємо з ними, щоб визначити нові терміни. Зважаючи на турбулентність на російському ринку в цілому протягом останніх двох років, в цьому немає нічого дивного", – говорить виконавчий віце-президент Airbus Кріс Баклі.

В американській корпорації Boeing розповіли, що також ведуть переговори про перенесення строків поставок російським покупцям, зокрема, "Аерофлоту".

За даними видання, російські авіакомпанії повернули кілька орендованих літаків Airbus і Boeing через економічний спад у Росії в поєднанні з високими витратами на позики після того, як процентні ставки були підвищені, щоб сповільнити падіння рубля.


                         



Коментарі