Економіка світу
Подобається

Медведєв пообіцяв швидке зміцнення рубля

23/08/2015
Медведєв пообіцяв швидке зміцнення рубля

медведев

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв висловив упевненість, що в середньостроковій перспективі курс рубля повинен повернутися до того рівня, який був досягнутий до останнього ослаблення національної валюти.

Про це він заявив журналістам у суботу, передає "Інтерфакс".

"Звичайно, ми будемо допомагати також, я маю на увазі уряд, Центральному банку, в сенсі отримання припливу додаткових валютних надходжень. Найближчим часом, я думаю, будуть і додаткові валютні продажі з боку наших валютних експортерів, що також буде позначатися на котируваннях рубля", – сказав прем'єр.

Він зазначив, що уряд має намір вживати з Центральним банком певний набір узгоджених заходів.

Основною причиною ослаблення курсу рубля останнім часом Медведєв назвав один з найнижчих рівнів цін на нафту, який склався за останні 30-40 років.

"Причина ослаблення рубля останнім часом, безумовно, пов'язана з падінням цін на нафту. Треба зізнатися, що це найнижча точка нафтових котирувань за шість останніх років", – сказав він.

Медведєв додав, що якщо наводити ці ціни з урахуванням зміни курсу долара до тих цін, які були в 1980-ті – на початку 1990-х років, то виявиться, що сьогодні ми спостерігаємо одну з найнижчих точок цін, за якими нафта продавалася протягом більш ніж третини століття.

"Це, звичайно, істотно впливає на положення нашої національної валюти, послаблює рубль", – зазначив Медведєв.