Економіка світу
Подобається

Десять національних валют опинились під загрозою девальвації – Bloomberg

22/08/2015
Десять національних валют опинились під загрозою девальвації – Bloomberg

Експерти Bloomberg розповіли, які світові валюти чекає девальвація. Крім казахської тенге на падіння курсу чекають країни колишнього СРСР. Така тенденція є результатом ослаблення курсу китайського юаня та російського рубля.

Новину повідомляє 
Bloomberg. Передає «Преса України».

Як зазначили експерти Bloomberg, зниження курсу рубля в першу чергу впливає на країни пострадянського простору. Тобто ті, що мають тісні торговельні зв'язки з Росією.

Таким чином, ймовірною відбудеться девальвація вірменського драма. Всього за останній рік курс цієї валюти впав на 15%, а падіння рубля склало 46%.

Знецінення казахського тенге може негативно вплинути  на валюти Таджикистану та Туркменістану. Шведська SEB заповідає 20-відсоткову девальвацію туркменського манату у найближчі 6 місяців. Bloomberg прогнозує також падіння киргизького сома.

Валюта Саудівської Аравії, ріал, теж може знизитись. Хоча влада Саудівської Аравії має достатньо резервів для утримання курсу, але не виключено, що спекулянти можуть зробити ставку на падіння нафтових цін. По цій же причині може знизитись на 20% вартість нігерійської найри.

Варто відмітити, що у багатьох країнах девальвація можлива з політичних причин.

Експерти Bloomberg відзначили, що нестабільна ситуація в Єгипті може спричинити падіння курсу фунта на 22%. І це у найближчі 12 місяців. 

Турецька ліра теж може зазнати проблем внаслідок можливого проведення дострокових парламентських виборів в країні.

Тісні зовнішньоекономічні зв'язки Замбії з Китаєм можуть торкнутися національної валюти цієї країни – квачу, а зниження валютних резервів негативно позначиться на курсі малайзійського ринггіта, котрий зійшов до мінімального показника за останні 17 років.

Падіння валюти Гани, седі, може відбутися через падіння цін на нафту, різке зростання інфляції, а також збільшення зовнішнього боргу.



Слід нагадати, що напередодні курс казахського тенге впав на 26%, а на початку торгів, які відбулись у п'ятницю, ця валюта лише незначно відіграла свої позиції.


                         



Коментарі