Економіка світу
Подобається

У Росії дорогий швейцарський сир продають у коробках з магнітними датчиками (ФОТО)

20/08/2015
У Росії дорогий швейцарський сир продають у коробках з магнітними датчиками (ФОТО)

сир

У деяких російських супермаркетах сир, наприклад, з Швейцарії, який, до речі, не потрапив у списки «санаційних продуктів, що заборонені до ввезення в Російську Федерацію, продається вже в якихось магнітних коробках для попередження крадіжок.

Про таку новину повідомляє «Преса України» з посиланням на російського блогера Іллю Варламова. Інформує Корупція.маркет

Російський блогер пройшовся з фотоапаратом по декількох московських супермаркетах і з подивом виявив, що швейцарські сири, які залишилися в продажу, через величезну їх вартість знаходяться в якихось коробках з магнітними чіпами для попередження їх розкрадання покупцями.

«Помітили, як тепер в деяких магазинах сир продають? У спеціальних коробках з магнітними датчиками! Раніше так продавали трюфелі або, наприклад, дорогі картриджі від принтерів. А тепер – шматочки європейського сиру», – написав у своєму блозі Ілля Варламов.

«Нагадаю, що Швейцарія під контр санкції не потрапила, так що швейцарські сири ще можна зустріти на полицях магазинів. Вибір дуже обмежений, а ціни зросли в кілька разів. Скоро сир в Росії будуть підносити родичам або начальству в якості дорогого подарунку, або давати чиновникам хабарі апетитними шматками сиру замість хортів, золотих годинників та автомобілів», – з іронією написав російський блогер.

«Можливо, в Росії саме сир стане бажаним подарунком, і молоді люди будуть дарувати дівчатам замість квітів… Один мій знайомий, адміністратор продуктового магазину в Москві, скаржився, що кількість крадіжок продуктів різко зросла за рік. До речі, всі збитки від злодюжок лягають на плечі покупців, торгові мережі спочатку закладають у ціну продуктів, що якийсь їх відсоток буде вкрадений. Цікаво, чи скоро будуть нападати на людей, які виходили з магазину з сиром?», – задає питання Ілля Варламов.


                         



Коментарі