Махінації
Подобається

Експерти розповіли, наскільки дієвою буде нова політика НБУ (ІНФОГРАФІКА)

08/05/2015
Експерти розповіли, наскільки дієвою буде нова політика НБУ (ІНФОГРАФІКА)

гонт

Якщо Національному банку України вдасться виконати свої обіцянки і намічені цілі, оприлюднені вчора як «Основні засади грошово-кредитної політики на 2015 рік», то рівень життя в країні до кінця року повинен помітно покращитися, вважають економісти.

Новину повідомляє «Преса України за даними НБУ, передає Корупція.маркет

Основною метою для себе регулятор ставить зниження інфляції до 2017 році до 5% з нинішніх 61%.

Досягти такого рівня інфляції важко, але реально, вважає аналітик компанії «Простобанк консалтинг» Іван Нікітченко.

«Потрібен стабільний курс долара, тобто коридор не вище 25 грн/$. Як не дивно, це умова здійсненне саме — з допомогою адмінзаходів і міжнародної допомоги НБУ контролює курс вже 3 місяці», – зазначив експерт і додав, що підвищення тарифів ЖКП все ж позначиться на інфляції, оскільки «процес запущений аж до весни 2017-го, і піти від цього не вийде через програми МВФ, так що ризик високої інфляції залишається».

Нацбанк поставив перед собою максимальні завдання, вважає президент Украналітцентра Олександр Охріменко. За його словами, єси регулятору дійсно зможе виконати поставлені завдання, забезпечивши економічну стабільність в країні, то українці відновлять довіру банківській системі і знову понесуть гроші в банки. Але станеться це не раніше кінця 2015 року.

10_Fotor


                         



Коментарі