Махінації
Подобається

Фабрика “ДНР” близька до Богатирьової, запускає виробництво в Криму

07/05/2015
Фабрика “ДНР” близька до Богатирьової, запускає виробництво в Криму

 

finans-teror-respublik-26-11-2014

Фабрика, яка неодноразово звинувачувалася у виробництві контрафактної тютюнової продукції, запускає виробництво в анексованому Росією Криму.

Власники скандальної донецької тютюнової фабрики "Хамадей" запустили в Криму виробництво сигарет і сподіваються, що продукція, що випускається як на окупованому півострові, так і не потужностях, розташованих на території бойовиків "ДНР", влітку опиниться на полицях російських торгових мереж.

За даними видання, виробництвом сигарет буде займатися ТОВ "Тютюнова фабрика "Пепел", яке зареєстровано в Сакському районі Криму і на 100% належить нині єдиному власнику донецької тютюнової компанії "Хамадей" Валерію Хоменко. Угоду про дистрибуцію укладено з ТОВ "Торговий дім "Время" (Ялта).

За словами представника фірми, завод компанії на території України продовжує працювати і випускати сигарети в невеликих обсягах для внутрішнього споживання "ДНР" та "ЛНР".

Компанія зареєструвала в російській Федеральній податковій службі 18 назв марок сигарет, третина з яких українською мовою – "Бiле Сонце Орігiнальнi", "Бiле Cонце Вишуканi", "Бiле Cонце Класичнi", "Хортиця Червона Орігiнальнi", "Хортиця Синя Оригiнальнi", "Хортиця Золота Орігiнальнi".

Нагадаємо, раніше ЗМІ неодноразово називали "Хамадей" джерелом контрабанди та контрафакту відомих марок в Євросоюз і Україна, а також звинувачували у фінансуванні проросійських бойовиків.

У лютому 2015 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запровадило санкції на будь-які зовнішньоекономічні операції для цієї фабрики через постачання нелегальних сигарет.

Фабрику раніше пов'язували з оточенням екс-міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової.

Зокрема, за інформацією "Української правди", на шахті "Заперевальна", де базується "Хамадей" розташовувалася також фірма "Торговий дім "Время", яка була оптовим продавцем сигарет "Хамадея". Засновником ТД "Время" була невістка Богатирьової Ірина Бондаренко.

 

Джерело: Корупція.маркет


                         



Коментарі