Економіка України
Подобається

Зарплата або ціна: чергова хвиля подорожчання

06/05/2015
Зарплата або ціна: чергова хвиля подорожчання

121837

Порівняно з минулим роком у нашій державі відбулося занадто багато змін, за якими не кожен встигає слідкувати. За статистикою середня оплата праці українців зросла на 400 гривень. На сьогодні така зарплата – 3643 гривні. Держслужба статистики оприлюднила ці дані за перший квартал цього року на своєму сайті. Попри таке підвищення рівень платоспроможності навпаки впав і зменшився в 4 рази. Через інфляцію українці стали купувати менше.

 

Попри такий стан речей в Україні відбулася ще одна хвиля подорожчання. З початку травня гаманцеві українців загрожують тарифи, які підвищилися на значний процент.

 

З 1 травня громадянам доведеться шукати кошти, щоб сплачувати за воду та тепло, поштові послуги та автоцивілку.

 

Ціни на забезпечення житлово-комунального господарства підвищилися на 67 відсотків в середньому. Нацкомісія, яка регулює сфери енергетики і комунальних послуг, узгодила та затвердила збільшення тарифів в останніх числах березня.

 

З лічильниками на тепло, мешканцям доведеться платити на 71% більше. Оплата опалення буде здійснюватися в опалювальний сезон, як і раніше.

 

Щодо гарячої води, то тут ціни підскочуть в середньому на 58%. Подорожчання холодної води буде здійснюватися в залежності від територіальної регіональної приналежності. Київська, Закарпатська, Кіровоградська області отримують найбільші збільшення тарифів. Вінницька та Донецька області – найменші.

 

З початком травневих свят на 20% зростуть ціни на оплату поштових послуг. Пересилання поштівок та листів, бандеролей та посилок додасть у ціні. Собівартість послуг зростає, матеріали дорожчають, тому і “Укрпошта” піднімає ціни.

 

Поліси стали дорожчими на чверть своє попередньої вартості. Через інфляцію обов'язкове страхування може виявитися не всім по кишені. Ціни між найдорожчим та найдешевшим полісом коливатимуться від 1296 гривень до 405 гривень.

Щодо відшкодування, то тут виплати залишаються стабільними. За пошкодження авта – 50 тисяч гривень, а за покалічення людини – 100 тисяч гривень.

 

Дані тарифи ввійшли вже в дію і українцям доведеться платити за новими цінами.

 

Автор: Валентина Рущак


                         



Коментарі