Економіка України
Подобається

Видачу біометричних паспортів буде прискорено, – Яценюк

01/05/2015
Видачу біометричних паспортів буде прискорено, – Яценюк

біопаспорт

Прем'єр попередив чиновників про персональну відповідальність за невиконання доручення.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив голові Державної міграційної служби Сергію Радутний і директору ДП "Поліграфкомбінат Україна" Максиму Степанову невідкладно вжити спільних заходів з врегулювання ситуації, що склалася з оформленням та видачею паспорта громадянина України для виїзду за кордон, і забезпечити суворе дотримання у встановлених строків видачі таких документів. Новину повідомляє Корупція.маркет

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій Кабінету міністрів, Яценюк попередив про персональну відповідальність за невиконання доручення прем'єр-міністра України. 

Раніше у Державній міграційній службі України повідомили, що станом на 29 квітня чергу оформлених і підготовлених до персоналізації поліграфкомбінатом паспортів для виїзду за кордон становить майже 150 тисяч, з них понад 100 тисяч – це документи, установлений законодавством термін видачі яких вже закінчився.

Відзначається, що територіальні органи та підрозділи ДМС щодня приймають від 6 до 10 тисяч заяв-анкет для оформлення закордонних паспортів, проте, за інформацією поліграфкомбінату, добова потужність працюючої на сьогоднішній день автоматизованої лінії лазерної персоналізації становить близько 4,5 тисячі документів.

У відомстві також додали, що саме через недостатню потужність підприємства, ДМС на сьогоднішній день не має можливості забезпечити гарантії видачі громадянам України документів для виїзду за кордон у встановлені законодавством терміни.