Економіка України
Подобається

Україна та Європа: комуналка vs зарплатня (порівняльна інфографіка)

22/04/2015
Україна та Європа: комуналка vs зарплатня (порівняльна інфографіка)

тарифи україна і європа

Цьогоріч питання комунальних послуг стоїть перед українцями вкрай гостро. Тарифи встигли в кілька разів підскочити і уряд, здається, не збирається на цьому зупинятися. Скільки вже точно доведеться платити за газ, електроенергію чи тепло – не знає ніхто, адже тут все залежить від країни-сусіда та стійкості валюти. Не варто забувати і про умови договору з МВФ, де вагомим є підвищення цін на комунальні послуги. 

Перший важкий стрибок у вартості був 1 квітня. Злий жарт зіграли з українцями у цей день, піднявши оплату у кілька, а то й кільканадцять разів. Проте на цьому ще не все. Вже пророкують наступну хвилю "доплат" з 1 травня.

Є і певний плюс – субсидії. Страшно-нестрашно, проте умови отримання зараз дуже спростилися і кількість заявок просто розриває телефонні лінії. Як повідомляють нардепи, приблизно 90 % населення України отримали бланк на субсидії. Наскільки реальним і зручним буде втілення такого плану розвитку події – побачимо.

Стрибки стрибками, а  в мережі Інтернет вже встигли, окрім мемів, зробити інфографіки, які показують, в яку суму тепер обходитиметься комфортне проживання. Зокрема таку представив сайн новин 24.
Результати, зображені нижче, випливають з стрибку вартості 1 квітня. Також можемо простежити співвідношення у зарплатні та виплаті компослуг в Україні та інших європейських країнах. Адже, щоб жити по-європейськи  – треба брати європейський приклад.

На жаль, згідно з отриманими даними, левову частку своєї "кровної" зарбітньої плати українці будуть віддавати за житлово-комунальні послуги.

інфографіка

Джерело: Корупція.інфо


                         



Коментарі