Економіка України
Подобається

Без реструктуризації Україні доведеться заплатити за євробондами більше 5 мільярдів доларів

22/04/2015
Без реструктуризації Україні доведеться заплатити за євробондами більше 5 мільярдів доларів

грошііі

Україна може до кінця року заплатити за євробондами і муніципальними облігаціями до 5,2 млрд доларів, якщо не домовиться з кредиторами про їх реструктуризацію. 

Про це свідчать дані про очікувані джерела економії для платіжного балансу України в 2015 році одного з учасників переговорів про реструктуризацію – державного "Укрексімбанку", пише "УНІАН", передає Корупція.маркет

Згідно з цими даними, в перелік боргів до виплати в 2015 році, за яким українська сторона веде переговори про реструктуризацію, увійшли боргові цінні папери на 5,2 млрд доларів, зокрема урядові облігації на 500 млн доларів, 644,22 млн доларів і 3 млрд доларів (викуплені Росією), з термінами погашення у вересні, жовтні та грудні цього року, відповідно.

Також до переліку увійшли муніципальні облігації на 250 млн доларів. з погашенням у листопаді, облігації "Укрексімбанку" на 750 млн дол. з погашенням у квітні та позики інших державних структур на загальну суму 225,543 млн доларів з погашенням до кінця цього року.

У повідомленні відзначається, що перепрофілювання єврооблігацій "Укрексімбанку" на 750 млн доларів має вирішальне значення в процесі переговорів.

Також повідомляється, що при реструктуризації йдеться про основну суму боргу, і "Укрексімбанк" має намір оплатити купон за своїми євробондами на 31,4 млн доларів 27 квітня.

Як відомо, уряд включив облігації державних "Ощадбанку", "Укрексімбанку", а також "Укрзалізниці", "Укравтодору" і борги місцевих рад до переліку цінних паперів, що підлягають реструктуризації.


                         



Коментарі