Економіка України
Подобається

Яресько вказала 4 причини кризи в Україні та 4 кроки до її подолання

21/04/2015
Яресько вказала 4 причини кризи в Україні та 4 кроки до її подолання

УКРАЇНА

Україна на даний момент переживає серйозну економічну кризу, яка є наслідком таких чинників як незавершені реформи, корупція, недотримання законів, війна і т. д. Про це розповіла міністр фінансів України Наталія Яресько.

Новину повідомляє «Преса України», передає Корупція.маркет.

«По-перше, Україна має 74-річну історію комунізму і планової економіки. По-друге, це 23 роки незавершених реформ, поганого економічного управління і недотримання законів. По-третє, останні 5 років правління Януковича, коли національне багатство країни розкрадалося шаленими темпами. По-четверте, це руйнівний вплив війни, яка триває вже рік», – заявила Яресько.

Щоб вийти з цієї ситуації, Україні потрібні кардинальні реформи в енергетичному та фіскальному секторі, а також відкритість влади та прозорість її дій.

Першим кроком у досягненні цієї мети стало зниження збитків «Нафтогазу України» з 10 млрд доларів до 1,5 мільярда, який за минулої влади був «корупційної дірою».

Другий крок – підвищення тарифів на газ. Це також унеможливить корупційну складову в розподілі газу.

Проте важливим моментом у цьому випадку є отримання населенням субсидій, що є третім кроком до досягнення економічної стабільності.

Крок четвертий – зміни в системі оподаткування.

«Ми виводимо економіку з тіні. Для цього ми вводимо перерву в оподаткуванні заробітної плати, щоб бізнес міг вийти з тіні. Ми також спростили оподаткування: кількість податків скоротилася з 20 до 11. Нарешті, ми впроваджуємо нову електронну систему для сплати ПДВ, що збільшить прозорість і зменшить шахрайство», – зазначила міністр фінансів.


                         



Коментарі