Економіка України
Подобається

Телефони гарячих ліній розриваються від дзвінків з приводу субсидій

21/04/2015
Телефони гарячих ліній розриваються від дзвінків з приводу субсидій

субсидії

За перші три місяці 2015 року з приводу отримання субсидій на оплату ЖКП звернулося вже в 5 разів більше українців, ніж за весь 2014 рік.

Про це розповіли в контактному центрі Кабміну. Новину повідомляє «Преса України».

Згідно з даними контактного центру уряду, за три з половиною місяці 2015 року за детальними роз'ясненнями щодо субсидій до Кабміну звернулося 62 361 українців. Для порівняння, за весь 2014 рік за подібною інформацією зверталося всього 11 972 людини.

Причому інтерес українців до даного питання з кожним тижнем посилюється: з 23 по 29 березня на гарячу лінію зателефонували 5719 людина, з 30 березня по 5 квітня подзвонило вже 11 342 людини, а з 6 по 12 квітня – аж 20 757 осіб.

«Реформа субсидій начебто зрозуміла, але прості громадяни не можуть самостійно розібратися, як розрахувати свою субсидію або як правильно заповнити декларацію про доходи. Тому й почали активніше телефонувати на гарячу лінію уряду, оскільки в органах соцзахисту часто не можуть надати населенню повноцінні консультації, адже рядові чиновники самі можуть не знати якихось тонкощів нововведень», – зазначив аналітик агентства MPP Consulting Павло Мельник.

До того ж, за його словами, унаслідок істотного зростання житлово-комунальних тарифів в умовах прискореної інфляції, все більше людей прагнуть до економії сімейного бюджету.

Джерело: Корупція.маркет


                         



Коментарі