Економіка України
Подобається

Україна планує забезпечити співвідношення держборгу до ВВП на рівні 71% до 2020 року

18/04/2015
Україна планує забезпечити співвідношення держборгу до ВВП на рівні 71% до 2020 року

гривняя

Україна планує забезпечити співвідношення державного та гарантованого державою боргу до ВВП не вище, ніж 71% від ВВП до 2020 року. Таку ціль боргової операції, закріплену в програмі EFF з МВФ презентувала інвесторам українська делегація у Вашингтоні, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду, повідомляє Корупція.маркет.

Як зазначається, українська делегація до весняної сесії групи Світового банку та Міжнародного валютного фонду, у присутності представників МВФ, обговорила з зацікавленими тримачами українських облігацій ключові елементи боргової операції України та подальшого процесу.

"Делегація презентувала деталі трьох цілей боргової операції, які закріплено в програмі Механізм Розширеного Кредитування (EFF) з МВФ, зокрема, забезпечення адекватного фінансування програми ($15,3 млрд. протягом періоду дії програми у 2014-2018 роках); забезпечення стійкості державного боргу (співвідношення державного та гарантованого державою боргу до ВВП не вище, ніж 71% від ВВП до 2020 року), та генерування потужної спроможності держави платити по боргах у пост-програмний період (Загально державні сумарні потреби у фінансуванні в середньому не більше 10 % від ВВП в 2019-2025 роках, не перевищуючи максимуму в 12 % від ВВП в жодному році)", – йдеться у повідомленні.

Учасникам зустрічі нагадали, що умови операції мають бути фіналізовані до першого перегляду EFF.

"Міністерство фінансів та НБУ підкреслили їх підтримку запропонованого Укрексімбанком тримісячного подовження періоду обігу його облігацій участі у позиці з терміном погашення в квітні 2015 року. Це має забезпечити час, аби фіналізувати з тримачами облігацій операцію з їх репрофіліювання максимум на 10 років, без зменшення основної суми боргу чи процентних платежів", – додали в уряді.

Українську делегацію представляли Міністр фінансів Наталія Яресько, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Віталій Лісовенко, та голова правління Укрексімбанк Олександр Гриценко.

Представниками від МВФ були заступник директора європейського департаменту Танос Арванітіс, та голова місії МВФ в Україні Ніколай Георгієв.


                         



Коментарі