Без категорії
Подобається

Зеленський чекає на Сі Цзіньпіна в Україні. Росія не отримала гарантій від Китаю.

29/03/2023
Зеленський чекає на Сі Цзіньпіна в Україні. Росія не отримала гарантій від Китаю.

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео

Президент України Володимир Зеленський запросив лідера Китаю Сі Цзіньпіна приїхати в Україну. Про це 29 березня повідомляє AP із посиланням на главу держави.

За словами президента, від початку повномасштабного вторгнення Росії, він ні разу не спілкувався особисто з головою КНР. І хоче, щоб той відвідав Україну.

"Ми готові побачити його тут. Я хочу поговорити з ним. Я контактував із ним перед повномасштабною війною. Але за весь цей рік, більше ніж рік, у нас не було контактів", – сказав Зеленський.

Коментуючи результати візиту Сі Цзіньпіна в Москву, він припустив, що президент Росії Володимир Путін не дістав обіцянок чи гарантій військової підтримки Пекіна. Тому оголосив про розміщення ядерної зброї в Білорусі.

"Що це означає? Означає, що візит не пішов Росії на користь", – припустив Зеленський.

Підписуйтесь на телеграм – всі новини там, а ми продовжуємо 

Нагадаємо, що минулого тижня Сі відвідав Росію. Під час переговорів з Путіним він, як очікувалося, повинен був пообіцяти, що Китай допоможе РФ зброєю та боєприпасами, аби агресор поновив свої запаси, які вже вичерпуються. Та цього не сталося.

На думку Зеленський, такий крок Путіна повинен був "відвернути увагу від відсутності гарантій, які він не отримав від Китаю". 

"Що це означає? Це означає, що візит (Сі Цзіньпіня в Москву – ред.) був недобрим для Росії", – припустив український президент.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі