Україна
Подобається

Як позбуваються московського патріархату в Києво-Печерській лаврі

29/03/2023
Як позбуваються московського патріархату в Києво-Печерській лаврі

Московський патріархат заполонив не одну церкву України. Проте найбільшою проблемою є парафіяни, які свято вірять їм. Тому сьогодні нам потрібно боротися з церковними ворогами, які пропагують війну на території України та займаються незаконними діями. Насправді, після 2014 року одразу потрібно було позбуватися всього московського, аби воно не мало змоги створювати на нашій територію свою пропаганду. 
Стосовно УПЦ МП було вже досить багато підтверджених фактів, коли священики дозволяли собі дійсно зайвих дій. Наприклад, історія, яка трапилася у Чернівцях з чотирнадцятирічним хлопчиком доводить тільки те, що в священнослужителів московського патріархату немає нічого святого.
У Києво-Печерській лаврі, яку сьогодні, 29 березня, за рішенням Міністерства культури України, мають покинути ченці УПЦ МП, віряни зібралися на молитву. 

Як передає кореспондент ТСН.ua з місця подій, на території лаври зібралося кілька сотень людей
Деякі віряни вже повертаються зі служби. Також йшли два священика, але говорити відмовились. Лише сказали "Поспішаємо". Куди саме – не уточнили.
Загалом ситуація спокійна. Багато людей йдуть з маленькими дітьми.
Священики, спілкуючись з людьми, роблять селфі. Про виселення говорити не хочуть відкрито, але між собою говорять, що його сьогодні не буде.
Сьогодні на території Києво-Печерської лаври дуже багато священиків та монахів. Вони зїхалися зі всієї України. 
"Братів виставляють на вулицю. Нічого їм не пропонують. Це свавілля. Але сьогодні їх ще ніхто не чіпає, бо договір про оренду діє до кінця сьогоднішнього дня. Ми ні з ким битися не збираємося, як це було у Франківську. Але братію підтримуємо",– розповів ТСН.ua священик з Чернівців.
Водночас на території Києво-Печерської лаври та біля Успенськогр собору зараз зовсім порожньо. Також немає людей у Трапезній церкві, хоча вона відкрита для відвідувачів. Нагадаємо, Успенський собор і Трапезну церкву, що розташовані на території Національного заповідника "Києво-Печерська лавра", 5 січня 2023 року було повернуто державі.
Нагадаємо, що вчора в Івано-Франківську таки вдалося вигнати зло та нарешті позбутися московського патріархату.

 


                         



Коментарі