Політика
Подобається

Чи вдасться Україні провести успішні контрнаступи вже цієї весни та за яких умов?

29/03/2023
Чи вдасться Україні провести успішні контрнаступи вже цієї весни та за яких умов?

Україна сьогодні бореться за спокійне життя, незалежність та свободу, яку  в нас хочуть забрати. Якби українцям не було складно, кожен вірить у перемогу та наближає її всіма можливими способами. Звісно, що це не відбудеться так швидко, як нам би того хотілося. Але чи матиме Україна шанс на успішні контрнаступи цієї весни?
Очільник Міноборони Штатів Ллойд Остін заявив, що наразі Україні найбільш потрібні протиповітряна оборона, зброя великої дальності та бронетехніка, а F16 "на цій стадії війни" українцям не допоможуть.
Остін під час слухань в сенатському Комітеті з питань збройних сил заявив: "Зараз головна потреба українців – це протиповітряна оборона. Це критична необхідність на полі бою. Їм також потрібна зброя великої дальності та бронетехніка.
І ми надаємо їм значний пакет таких можливостей. Ми також навчаємо їх та гарантуємо забезпечення наданого озброєння"
. "Щодо винищувачів F16, якщо таке рішення буде ухвалене, то для забезпечення цих можливостей знадобиться приблизно 18 місяців. Але це не допоможе українцям на цій стадії війни.
Чи можуть українці отримати винищувачі у майбутньому? Ми всі віримо, що так. Потенційно це можуть бути або F16, або інші літаки четвертого покоління.
Тож ми продовжимо працювати з нашими партнерами, щоб переконатися, що Україна має саме те, що їй потрібно"
.

Нагадаємо: Остін вважає, що Україна за рахунок значного виснаження російських сил і західної зброї має "дуже хороші шанси" здійснити успішний контрнаступ навесні 2023 року. Напевне, чи не тільки наша країна надіється на це, але й увесь світ, який вірить в наші ЗСУ. Підтримка Сполучених Штатів Америки одна з найважливіших, як на політичній арені, так і на полі бою. "Щодо винищувачів F16, якщо таке рішення буде ухвалене, то для забезпечення цих можливостей знадобиться приблизно 18 місяців. Але це не допоможе українцям на цій стадії війни.
Як передає кореспондент "Європейської правди", про це він заявив під час слухань у комітеті Сенату США з питань збройних сил у вівторок.
Остін заявив, що Україна наразі має "значну перевагу" в порівнянні з російськими силами, хоча лінія фронту й змінювалась то в один, то в інший бік протягом останнього часу, а наразі відбуваються "досить серйозні бої в районі Бахмута".
"Українці завдали росіянам значних втрат, і ті виснажили свої запаси бронетехніки так, як ніхто ніколи не міг собі уявити. І тепер ми бачимо, як Росія розконсервовує танки Т-54 і Т-55 через рівень втрат, яких завдали українці", – наголосив очільник Пентагону. Він додав, що з огляду на це ресурси Росії вичерпуються, вона все частіше постає перед нестачею артилерійських боєприпасів та інших речей і змушена звертатись по допомогу до Ірану та Північної Кореї.
"Тому я думаю, що ми побачимо активізацію бойових дій навесні, оскільки умови для маневрування покращаться, а також на основі того, що ми вже зробили і продовжуємо робити. Я думаю, що Україна матиме дуже хороші шанси на успіх", – підкреслив Остін.
Раніше ЗМІ з посиланням на американських посадовців повідомляли про два можливі сценарії контрнаступу України, який очікується пізньою весною 2023 року: перший – просуватися на південь через Херсон до Криму, а другий – рухатися на схід зі своєї північної позиції, а потім на південь, перерізавши російський сухопутний коридор.
На думку колишнього голови Генштабу Великої Британії, генерала Річарда Даннатта, після успішного контрнаступу Києва Владіміра Путіна "можуть вимести з Кремля".
"Відверто кажучи, я вважаю, що ми зробили недостатньо. Ми повинні зробити якомога більше для того, щоб ця війна була завершена цього року",
– сказав Даннат.
На його думку, Україна може провести успішний контрнаступ наприкінці весни – на початку літа, "за умови, що це буде добре сплановано і доведено до кінця, а ми продовжимо надавати їм стільки обладнання та боєприпасів, скільки вони потребують".
Даннат упевнений, що у такому випадку цього року є реальний шанс досягти вирішального результату на полі бою. Щодо Путіна він сказав, що незадоволені генерали можуть прогнати його з Кремля
Весь цивілізований світ сьогодні вірить у силу українців і те, що вони зможуть поставити країну-агресорку на місце. Адже останні не мають право на існування та право голосу. Важливо розуміти також, що наша перемога не буде швидкою, оскільки для цього потрібно багато зусиль, жертв і підтримки від світу. Як бачимо, останні не відразу можуть надати нам всю допомогу, озброєння та кошти. Варто зазначити, що кожен працює у своїй сфері діяльності, аби допомогти перемогти ворога, якому завжди мало жертв.  

 


                         



Коментарі