Без категорії
Подобається

Винищувачі для України! Сенатори США від обох партій тиснуть на Пентагон щодо відправки F-16 в Україну

15/03/2023
Винищувачі для України! Сенатори США від обох партій тиснуть на Пентагон щодо відправки F-16 в Україну

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на наш ютуб канал, ставте лайки та обов’язково коментуйте, підпишіться на наш телеграм=, посилання у шапці профілю

Сенатори впевнені, що винищувачі F-16 можуть дати Києву перевагу, оскільки повномасштабне вторгнення Москви триває вже другий рік.

Група сенаторів від Республіканської та Демократичної партій тисне на главу Пентагону з вимогою надати більше інформації про те, що потрібно для відправки винищувачів F-16 в Україну. Про це йдеться в листі восьми сенаторів до міністра оборони США Ллойду Остіну, який отримало видання Politico.

Ініціатором листа виступив сенатор від Демократичної партії Марк Келлі (штат Арізона).

У документі йдеться, що війна РФ проти України "зараз знаходиться на критичному етапі". Сенатори впевнені, що винищувачі F-16 можуть дати Києву перевагу, оскільки повномасштабне вторгнення Москви триває вже другий рік.

"Після розмови з американськими, українськими та іноземними лідерами, які працюють на підтримку України на Мюнхенській конференції з безпеки минулого місяця, ми вважаємо, що США повинні уважно розглянути питання надання Україні літаків F-16", – йдеться у листі.

На думку сенаторів, це була б значна допомога, яка могла б змінити ситуацію на полі бою.

Підписуйтесь на телеграм – всі новини там, а ми продовжуємо

Президент США Джо Байден заявив, що Україні "зараз не потрібні" американські винищувачі F-16. За його словами, Україні передають те озброєння, яке необхідно ЗСУ, щоб забезпечити можливість успіхів на фронті навесні, влітку і на початку осені.

За даними журналістів американського видання Politico, військові чиновники підштовхують Міністерство оборони США до надання Україні винищувачів F-16. Передбачається, що Штатам знадобиться кілька тижнів на ухвалення рішення. 

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі