Без категорії
Подобається

Російський наступ починається: генерал-лейтенант Романенко пояснює чому

04/02/2023
Російський наступ починається: генерал-лейтенант Романенко пояснює чому


Окупанти планують залучити свій стратегічний резерв у 150 – 200 тисяч мобілізованих. Вже є перші "дзвіночки", що новий наступ росіян розпочався, пише “24-канал” з посиланням на слова військового експерта, генерал-лейтенанта Ігоря Романенка. На думку офіцера, ситуацій і так досить напружена.
Як вважає Романенко, протягом цього місяця рф мала б підготувати свій стратегічний резерв. Проте вони вже зараз за необхідності завозять певні підрозділи. 


2 мотострілецьку дивізію з навчального центру в Білорусі зірвали з підготовки і через територію Росії на лінію зіткнення дали. Перший пішов,– розповів Романенко.


Подібні думки про новий наступ росії висловлює й оглядач радіо “НВ”, Іван Яковина. На думку оглядача рф готується провести наступ у 20-21 числах лютого біля міста Угледар якраз перед виступом російського диктатора, Володимира ПУтіна, перед федеральними зборами росії. Нагадаємо, що щорічний традиційний виступ  президента росії перед федеральними зборами, котрий проходить у грудні, було скасовано та перенесено на лютий 23-го року.


На думку джерел видання Блумберг у європейських та американських елітах, великий російський наступ на сході України "ось-ось почнеться". (Вони у замітці використовують слово imminent). Я впевнений, що однією з головних (якщо не найголовнішою) метою цього наступу стане невелике місто Вугледар, – написав Іван Яковина у своїй статті для радіо “НВ”.


Романенко наголошує, що на багатьох напрямках тривають запеклі бої. Потрібно методично та регулярно знищувати ворога.


Треба знищувати цю силу. І готуватися до майбутніх дій. Але захищатися, обороняти, а ще краще – згодом завершити стратегічну оборонну операцію і перейти до подальших контрнаступальних дій,– зауважив Романенко.


Якщо Україна планує перехід у подальший контрнаступ потрібно буде сильно"знекровити" росіян в боях. Паралельно потрібно підготувати власні резерви, щоб згодом перейти в атаку.


Міністерство внутрішніх справ формує 8 штурмових бригад, які займатимуться звільненням окупованих територій. Процес вже триває, – пише “24-канал”.


Основу цих бригад складуть військові та поліцейські, які мають великий бойовий досвід та проявили себе на передовій. Набір у підрозділи вже відкритий. Національна гвардія України запрошує у "Буревій", "Червону калину", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та легендарний "Азов". Державна прикордонна служба України чекає нових бійців у бригаді "Сталевий кордон", а Національна поліція України – у штурмовій бригаді "Лють".


У той же час радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк також вважає, що новий наступ Росії на Україну вже не буде таким, як у ніч проти 24 лютого 2022 року через брак ресурсів у ворога та зміну позиції країни-агресорки, – пише “ТСН”.


"Ми просто будемо їх нищити набагато ефективніше, ніж на початку цієї війни. Це логіка війни. Тому такого варіанту, як був у них в ніч з 23 на 24 лютого, точно не буде. Це буде варіант зустрічних, максимально ефективних оборонних чи навіть контрнаступальних дій української армії", – анонсував Подоляк.


Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, що у росії до армії вже призвали близько 300 тисяч чоловіків. Половину з них вже кинули на фронт, іншу частину тримають у резерві для нового наступу, який розпочнеться за місяць-два. Як він вважає, що новий наступ росії почнеться саме на Донбасі, проте вважає, що росіяни не зможуть перейти у повномасштабний наступ як це було в лютому-навесні 2022 року. 

З словами секретаря РНБО  згоден і очильник Луганської ОВА, СЕргій Гайдай. На думку губернатора: "свіжомобілізованих" росіян, про яких каже Данілов і які саме завершують так звану "підготовку", перекинуть на Луганщину. За його словами, окупанти поставили гауляйтерам тимчасово окупованих територій Луганщини ультиматум: "або РФ вийде до 1 квітня до адміністративних кордонів області, або будуть "кадрові рішення".


"Рашисти однозначно готуються до чогось на східному фронті в лютому. Наступного місяця саме завершується навчальний курс свіжомобілізованих і, скоріше за все, вони приїдуть на Луганщину", – припускає Гайдай.
 


                         



Коментарі