Військові
Подобається

Яким буде хід війни у 2023 році – прогноз Fitch Ratings

23/01/2023
Яким буде хід війни у 2023 році – прогноз Fitch Ratings

Провідне рейтингове агентство проаналізувало фактори, які визначать характер війни цього року.

У 2023 році війна Росії проти України збереже повномасштабний характер, оскільки жодна зі сторін не готова йти на поступки. Про це йдеться в аналітичному звіті авторитетного рейтингового агентства Fitch Ratings.

"Ми не бачимо будь-яких помітних змін в меті президента Путіна з підриву суверенної цілісності Української держави, в той час як успішні контрнаступи України в Херсоні та Харкові роблять ще більш малоймовірною поступку значної території, захопленої Росією", – вважають аналітики.

В агентстві констатують, що в останні місяці стратегічна перевага опинилася на боці України. Водночас експерти не бачать вирішальної військової переваги у Києва чи Москви, що може перетворити війну на затяжний конфлікт.

"Протягом більш тривалого періоду перспектива врегулювання шляхом переговорів стає більш імовірною, оскільки витрати для обох сторін зростають, хоча це цілком може прийняти форму скоріше "замороженого конфлікту", ніж стійкого миру", – вважають в агентстві.

За даними українського Генштабу, втрати російського агресора з початку вторгнення вже перевищили 121 тисячу вбитих. Також Росія втратила близько 3150 танків, 6300 інших бронемашин і близько 550 літаків і вертольотів.
За даними українського Генштабу, втрати російського агресора з початку вторгнення вже перевищили 121 тисячу вбитих. Також Росія втратила близько 3150 танків, 6300 інших бронемашин і близько 550 літаків і вертольотів.

Після недавньої зміни військового командування у росіян українська сторона очікує переходу загарбників на нову тактику ведення війни. Однак характер змін поки не очевидний.

Українська розвідка вважає, що найближчими місяцями Росія зосередить свої зусилля на повному захопленні Донецької та Луганської областей.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що новий наступ Російської Федерації може бути на будь-якому напрямку.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD. Він відзначив, що між світосприйняттям України та Росії зараз велика прірва, оскільки Путін думає, де наступати, а українці – де захищатися.  

"Путін відправляє помирати на війну сотні тисяч людей. Чужих. Його діти не воюють, його діти не помирають, його діти не страждають. А де його діти і онуки? Вони не воюють, не вміють стріляти, то може вони на Донбасі?Підтримують там, як він каже, бідних людей, яких ображають? Чи вони на окупованих територіях України, у Криму, стоять на сторожі порядку? Думаю, що ні. Ми їх не знайдемо з вами. І після війни, і далі. Ці люди будуть жити. Ціна цієї війни – це чужі жертви, не президента РФ", – сказав Зеленський.

Він відзначив, що російський президент продовжує ставити задачі на фронті, попри загибель великої кількості людей щодня.

"Наступ може бути з будь-якого боку. Наступ може бути на Півдні чи Сході. Він же ставив за мету вийти на адмінкордони Донецької та Луганської областей. Оці постійні задачі, сотні, тисячі людей щодня гинуть, а він все одно ставить ці задачі", – додав Зеленський.

Новий наступ РФ:

Нагадаємо, що у грудні Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав, що армія РФ може спробувати знову піти на Київ.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба казав, що Росія може відновити можливість йти у наступ у січні-лютому.

За даними The Times, влада РФ збирається мобілізувати на війну ще 500 тисяч осіб.

Водночас голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер висловив припущення, що Російська Федерація розпочне новий наступ на Україну навесні.
За даними української розвідки, вирішальним часом у війні з РФ буде весна та початок літа, оскільки на цей час запланований великий наступ росіян. Окупанти нібито вже почали готуватися до нього.


                         



Коментарі