Без категорії
Подобається

ЗСУ відбили атаку русні в Запорізькій області! путін в паніці. Окупанти готують помсту. Деталі!

09/12/2022
ЗСУ відбили атаку русні в Запорізькій області! путін в паніці. Окупанти готують помсту. Деталі!

Слава Україні! Корупція.Інфо – перші про головне. Підписуйтесь на ютуб канал, ставте лайк та обов’язково коментуйте. Посилання на соцмережі під відео.


На території тимчасово окупованої Запорізької області на цьому тижні Збройні сили України ліквідували близько семи військових угрупувань окупантів, на минулому – двадцять. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.


"Повноцінне спокійне життя рашистів закінчилось кілька тижнів тому. Якщо на минулому тижні, навіть за офіційними даними ЗСУ, було щонайменше 20 ліквідованих військових угрупувань, то на цьому тижні вже можна констатувати той факт, що їх щонайменше сім ліквідованих військових формувань рашистів на території тимчасово окупованої Запорізької області", – розповів він.


За його словами, за цей час було ліквідовано і склади боєприпасів, і штаби, як в Мелітополі, так і в Енергодарі, Токмаку та інших розташованих поруч населених пунктах.


"Вчора було неспокійно і в самому Мелітополі. Щонайменше з двох боків були вибухи, як із напрямку Вознесенки та Семенівки, так і з напрямку нашого вже славетного військового аеродрому, де рашисти не полишають надію, що вони можуть розмістити там свої гвинтокрили чи ще щось. Зараз точно говорити про наслідки ми не можемо, але точно бачимо, що рашистів там вже немає і деякі вже ніколи не з'являться", – сказав Федоров.

За даними Генштабу, 7 грудня в результаті вогневого ураження районів зосередження окупантів у районах міст Бердянськ, Токмак, Мелітополь, Енергодар, Дніпрорудне, Пологи та Василівка Запорізької області, втрати ворога склали близько 240 осіб пораненими. Знищено 3 склади боєприпасів і близько 20 одиниць військової техніки різних типів.

За словами мера, після чергової поразки на полі бою окупанти влаштували облави на місцевих жителів: обшукували кожну хату, забирали в полон «підозрілих» людей.

«При цьому, маразм рашистів дійшов до того, що підозрілою вважається не тільки українська символіка та синьо-жовті кольори. Окупанти садять „на підвал“ за зелений колір одягу, який асоціюють з військовою атрибутикою», — додав він.

Роман Костенко полковник СБУ, зазначив, що зараз, коли вималювалася лінія на Сході й ми закріпилися по р. Дніпро, Запорізький напрямок буде більш активним.

"Я погоджуюсь з деякими експертами, які говорили, що Запорізький напрямок з військової точки зору є перспективним і для однієї, і для іншої сторони. Наприклад, якщо взяти Схід, то там росіяни намагаються проломити ситуацію з політичної точки зору, бо їм потрібна перемога, аби дати щось на внутрішнього та зовнішнього споживача. А от з військової точки зору, противник більше дивиться у бік Запоріжжя, тому що там є у них деякі успіхи: вони взяли Енергодар та окремі позиції по р. Дніпро, також закріпилися напроти Нікополя та інших населених пунктів. Якщо росіяни будуть наступати вздовж р. Дніпро, то у них будуть завжди закриті фланги. Відповідно, з військової точки зору це значно краще, якщо на перспективу є плани у них там залишатися", – пояснив Костенко.


Роман Костенко підкреслив, що з обох сторін є розуміння перспективності цього напрямку, бо для нас було б правильним працювати у коридорі Бердянськ – Мелітополь, де проходять логістичні артерії російської армії, а якщо їх пошкодити, то війна повернеться в інше русло.

"Коли ми звільняли Харківщину, то на Запоріжжі було відносне затишшя, крім артилерійських дуелей, потім всі перевели увагу на Херсонський напрямок, який був стратегічно важливий, то знову ж таки на Запоріжжі не було активних оперативних рухів. А зараз, коли вималювалася лінія на Сході й ми закріпилися по р. Дніпро, то тепер Запорізький напрямок буде більш активним", – зауважив полковник СБУ.


На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок і не забувайте перейти на сайт КОРУПЦІЯ.ІНФО, наш Телеграм канал, фейсбук та тік ток. Посилання в описі до відео. Почуємся.


                         



Коментарі