Без категорії
Подобається

Хороші новини! Україна повернула із полону 12 людей! Переможемо!

26/11/2022
Хороші новини! Україна повернула із полону 12 людей! Переможемо!

Хороші новини: сьогодні, 26 листопада, Україна звільнила ще 12 людей з полону окупантів. Серед них захисники Маріуполя, ЧАЕС та острова Зміїний, зокрема чотири бійці ВМС, два нацгвардійці, два прикордонники, один із тероборони, а також троє цивільних людей. 

Україні сьогодні вдалося звільнити іще 12 людей у ​​рамках чергового обміну полоненими із російськими агресорами. Про це написав на своєму каналі Telegram  голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Черговий обмін полоненими. Нам вдалося звільнити 12 наших людей. Серед них – чотири бійці ВМС, двоє нацгвардійців, прикордонників, один із ТРо, а також троє цивільних – подружжя та чоловік, який вважався зниклим безвісти", – написав він.

Єрмак додав, що серед звільнених військових – два офіцери, а також сім рядових та сержантів. Додому їдуть воїни, які захищали Маріуполь, ЧАЕС та острів Зміїний.

Нагадуємо, у четвер, 24 листопада, із російського полону повернулися 50 українських воїнів. Також 23 листопада з полону визволили 35 українських військових та 1 цивільного. Тоді вдалося звільнити 22 нацгвардійців, 8 прикордонників, 4 бійців ВМС, одного хлопця із ЗСУ. У звільненого цивільного була ампутована нога.
Усього, за словами голови ОП, за останній тиждень вдалося повернути 98 українців.

Нагадаємо, що 20 травня, на 86-й день оборони Маріуполя, залишки гарнізону, згідно із наказом керівництва, зупинили супротив, здавшись у полон росіянам. Вранці 29 липня російський пропагандистський сайт «РІА Новості» повідомив, що «під час обстрілу колонії» загинуло 53 українських військовополонених, яких утримували на території закладу.Генеральний штаб ЗСУ повідомив про «російський обстріл» у районі колонії в Оленівці, а також те, що знищення українських бійців росіянами, ймовірно, мало на меті звинувачення у злочині Україну та приховування тортур над військовополоненими.

108 бійців „Азову“ було звільнено в ході масштабного обміну полоненими між Україною та Росією 21 вересня 2022 року. За домовленістю, п'ятеро командирів, зокрема 3 командири „Азову“ — Денис Прокопенко, Святослав Паламар і Олег Хоменко, залишились в Туреччині, де перебуватимуть до кінця війни під захистом президента Ердогана.

 


                         



Коментарі