Військові
Подобається

Усім приготуватися! Окупанти планують провокацію на кордоні! ЗСУ вже напоготові!

24/11/2022
Усім приготуватися! Окупанти планують провокацію на кордоні! ЗСУ вже напоготові!

Росія активно поширює інформацію, що вона готує свої війська до так званого "загострення" на російсько-українському кордоні. За словами ворога, це нібито станеться в період з 23 до 28 листопада. Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на заяву заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"Противник поширює інформацію та готує свої війська до так званого можливого "загострення обстановки" на російсько-українському кордоні з 23 по 28 листопада. При цьому, ним очікується, що "НАТО та Україна зажадають захопити кордони миролюбивої Білорусі та Росії", – сказав Громов. Крім того, він звернув увагу, що це сильно нагадує сценарії проведених білорусами навчань у вересні поточного року.

"На тлі цього російські війська у Білгородській області мають встановити мінно-вибухове загородження, щоб не допустити так звані "українські ДРГ". Враховуючи це, можуть бути російські провокації на кордоні", – додав Громов.

Нагадаємо, що сьогодні ЗСУ терміново звернулися до білорусів із заявою, що російські спецслужби готують провокації на об'єктах критичної інфраструктури Білорусі. При цьому Україна не планує ніяких агресивних дій у чужій країні. Зокрема пресслужба ЗСУ поширила термінове звернення до мешканців Білорусі та закликала тамтешніх жителів перешкодити спробам Кремля втягнути сусідню країну у розв'язану в Україні війну.

"Спецслужби РФ готують провокації на вашій території, метою їх терактів можуть бути об'єкти критичної інфраструктури, зокрема — АЕС "Островець", — йдеться у повідомленні. У Генштабі також зазначили, що РФ використовує будь-які способи, щоби втягнути Білорусь у війну з Україною.

Також Громов повідомив, що у повітряному просторі Білорусі сьогодні тривають польоти літаків МіГ-31К, які є носіями гіперзвукових ракет "Кинджал".

"В повітряному просторі білорусі продовжуються польоти літаків МіГ-31К, що є носіями гіперзвукових ракет "Кинджал". Зберігається загроза завдання ракетних ударів, авіаційних ударів, а також застосування ударних безпілотних апаратів по території України", – уточнив Громов.

Окрім того, на території Білорусі, а також в брянській, курській та бєлгородській областях РФ, не зафіксовано формування ворожих ударних угруповань для наступальних дій. Громов також повідомив, скільки білорусів можуть вступити у війну проти України: "Близько 10-15 тисяч особового складу силових структур Республіки Білорусь готові взяти участь у "спеціальній військовій операції" РФ. Насамперед через привабливість високого грошового забезпечення". Попри все, Олексій Громов оцінив низькою готовність збройних сил республіки Білорусь вести самостійні наступальні дії.

На брифінгу також розповіли, що РФ й далі перекидає мобілізованих росіян на Донбас. Серед них є навіть студенти та люди старше 50 років. Усі ці категорії російське керівництво обіцяло звільнити від мобілізації: "Також тривала передислокація підрозділів мобілізаційного резерву 1 армійського корпусу (Донецьк) на тимчасово окуповану територію Донецької області. Особовому складу з числа студентів-слухачів, а також особам старше понад 50 років в черговий раз надавалися обіцянки щодо можливості звільнення з лав російських окупаційних військ після повернення в пункт постійної дислокації".

Також чиновник повідомив, що у російській армії почалися чистки офіцерського складу. Зокрема йдеться про керівників департаментів матеріально-технічного забезпечення. 

«Знято з посад або відсторонено від виконання обов'язків низку офіцерів у напрямку матеріально-технічного забезпечення Міноборони РФ. Зокрема, йдеться про начальника Департаменту ресурсного забезпечення генерал-майора Муміджанова, офіцера вказаного департаменту, який відповідав за продовольче забезпечення, начальника управління речового забезпечення та начальника управління ракетного палива», — пояснив Громов.

За його словами, названі керівники російської армії офіційно відправлені у відпустки, а після виходу їх буде звільнено або переведено на інші посади.

Також чистки офіцерів матеріально-технічного забезпечення відбуваються на рівні військових округів ЗС Росії.


                         



Коментарі