Військові
Подобається

Ексголова ЦРУ про ситуацію в Україні! Яке ставлення до українських захисників? Чи підтримує Петреус Україну?

29/09/2022
Ексголова ЦРУ про ситуацію в Україні! Яке ставлення до українських захисників? Чи підтримує Петреус Україну?

Україна на полі бою значно ефективніша, ніж росія, – зауважив в інтерв'ю сайту 24 каналу колишній директор ЦРУ Девід Петреус.

За словами ексголови ЦРУ : “Українські сили успішно контрнаступають, особливо на Сході та Півдні, на Харківщині, Луганщині й біля Херсона, – це дуже потужна зміна у театрі військових дій. Це, фактично, катастрофа для росії. І ці дії в динаміці свідчать лише про одне – Україна на полі бою діє в рази ефективніше, ніж велетенська росія. Це якщо порівнювати мобілізацію”.

Відставний генерал США пригадує, як раніше розмовляв з українськими військовими – тоді вони говорили, що навіть не тренувалися наступати. Усі тренування були виключно з оборонної точки зору. І це дійсно екстраординарна ситуація. Тут мова йшла лише про мотивацію, відвагу, високу мораль українців, а й про ресурсну мобілізацію, яка справді глибоко вразила Петреуса.“Я просто захоплююся тим, що ви, українці, зробили за останній рік, враховуючи це страшне, нічим не спровоковане і варварське вторгнення у вашу країну, – сказав генерал.

Девід Петреус – генерал армії США у відставці та державний чиновник, в заальному 37 років відслужив в армії США. Обіймав посаду директора Центрального розвідувального управління з 2011 до 2012 року. Зокрема, був командувачем Міжнародними об'єднаними збройними силами в Іраку, Об'єднаними Збройними силами Коаліції в Афганістані та головою Центрального Командування Збройних сил США.

“В України залучення додаткових сил, тренування, оснащення йде просто фантастично. Звичайно, це все відбувається за потужної підтримки НАТО та західних країн. США вже надали військової допомоги на 15 мільярдів доларів, це якщо говорити про боєприпаси, обладнання і навчання, не кажучи про безпосередню фінансову підтримку, а також санкції проти росії. Але це свідчить лише про одне – Україна в майбутньому, якщо все буде і далі продовжуватись, зможе ефективно відвоювати усі свої втрачені території, які росія захопила з 24 лютого і, можливо й більше”, – зауважив Девід Петреус.


                         



Коментарі