Політика
Подобається

Італієць проти Єврокомісії! Переворот в ЄС: скандал на міжнародній арені! Сальвіні засуджує «зарозумілу» Урсулу фон дер Ляєн!

23/09/2022
Італієць проти Єврокомісії! Переворот в ЄС: скандал на міжнародній арені! Сальвіні засуджує «зарозумілу» Урсулу фон дер Ляєн!

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео.


Лідер італійської ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні вимагає від президентки Європейської комісії піти у відставку або принаймні вибачитися за те, що він назвав "безглуздими погрозами".
Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Local.


"Мій підхід полягає в тому, що якщо будь-який демократичний уряд готовий працювати з нами, ми працюємо разом", – сказала Урсула фон дер Ляєн у Принстонському університеті в США в четвер, відповідаючи на запитання про те, чи є у неї якісь побоювання з приводу майбутніх виборів в Італії.
"Якщо справи підуть у складному напрямку, я говорила про Угорщину та Польщу, у нас є інструменти", – додала вона.


Фон дер Ляйєн, очевидно, мала на увазі рекомендацію Європейської комісії призупинити фінансування Угорщини на суму близько 7,5 мільярдів євро через корупцію.


Маттео Сальвіні, голова партії "Ліга"  та член консервативного альянсу Мелоні, засудив її коментарі як "ганебно зарозумілі". "Що це, погроза? Поважайте вільний, демократичний та суверенний голос італійського народу", – написав він у Twitter. 


У розмові з італійською газетою Corriere della Sera він пізніше сказав, що фон дер Ляєн повинна "вибачитися або піти у відставку".


Антоніо Таяні, член партії Forza Italia Сільвіо Берлусконі, яка також входить до правої коаліції Джорджії Мелоні, також засудив голову ЄК за її "втручання".


Ерік Мамер, представник Європейської комісії, заявив журналістам у Брюсселі, що фон дер Ляєн не збиралася втручатися в італійську політику.
"Вона наголошувала на ролі Єврокомісії як охоронця (європейських) договорів щодо верховенства права", – сказав він у п'ятницю.


На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємся.

 


                         



Коментарі