Без категорії
Подобається

Путін залякав угорців на Закарпатті! Угорщина відмовилася від постачання зброї Україні, — Сійярто!

06/07/2022
Путін залякав угорців на Закарпатті!  Угорщина відмовилася від постачання зброї Україні, — Сійярто!

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео.

Угорщина відмовилася від постачання зброї Україні, побоюючись обстрілів росією закарпатських угорців, — заявив голова МЗС Угорщини.

Угорщина відмовилася брати участь у поставках західної зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в інтерв'ю CNN.

Він наголосив, що 150 тисяч угорців мешкають у західній частині України. За його словами “очевидно ж, що у разі постачання нами зброї ці поставки будуть ціллю росіян для обстрілів.”

“Ми не хочемо, щоб вони стріляли по регіонах проживання угорців. Ми маємо брати до уваги безпеку Угорщини та угорців", – сказав Сійярто.

Ну Угорщина, що тут сказати. Цікаво, чи справді за закарпатських угорців так переживають, чи просто путіна і росію дуже люблять?

При цьому він нарік, що Угорщина прийняла 630 тисяч біженців з України, а тепер нібито його державу звинувачують у відмові від постачання зброї.

"Ми добре дбаємо про них (біженців – ред.), пропонуємо роботу тим, хто залишається надовго, і освіта для дітей. Ми не очікуємо, що хтось скаже спасибі угорцям. Але чекаємо на одну річ: не провокувати нас, не звинувачувати нас , не говорити про нас погано лише тому, що ми ухвалили одне рішення: не брати участь у доставці озброєння", – сказав Сіярто.

Він додав, що Угорщина боїться бути залученою до цієї війни, адже вона є сусідньою з Україною державою.

Раніше в Угорщині накинулися на Україну з новими звинуваченнями. Сіярто заявляв, що українська сторона нібито говорить у неприйнятному тоні про Угорщину.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у Facebook підтримав слова спікера угорського парламенту.

При цьому він проігнорував зухвале твердження Кевера про "психічні проблеми" Зеленського і заявив про те, що українська сторона нібито говорить у неприйнятному тоні.

"У той час як десятки тисяч людей останні місяці працювали в Угорщині, щоб допомогти постраждалій від війни Україні та українцям, українські політики постійно говорять про Угорщину в неприйнятному тоні, провокуючи нас, брешуть і намагаючись нас очорнити. Вони жодного разу не сказали й слова подяки . Враховуючи це все, Ласло Кевер має рацію, навіть якщо це обурює українців", – додав Сійярто.

Наголосимо, ще у найближчі кілька років не зможе знайти заміну нафти та газу з Росії.

"Питання у тому, чи можемо ми замінити російські газ і нафту для роботи в країні. Наразі наша відповідь – ні. Не тому, що ми не хочемо, а тому, що це фізично неможливо", – сказав Сійярто.

За його словами, саме тому Угорщина попросила виключити країну з нафтового ембарго ЄС.

"На нас приходиться дуже маленька частина російських поставок до Європи. Енергетичні поставки – це фізичне питання, не філософське. Чому ми просили виключення з нафтового ембарго? Бо якщо його не буде, країна фізично не зможе отримувати достатньої кількості нафти", – сказав міністр.

Угорщина одна з перших закликала негайно почати мирні переговори, щоб зупинити війну, яку росія розв’язала проти України. В Будапешті застерігають, що довготривалий конфлікт розпалює економічну кризу, яка може похитнути уряди по всій Європі. Про це пише Financial Times, додаючи, що політичний радник прем’єр-міністра Угорщини Балаш Орбан назвав перемир’я «єдиним шансом» уникнути рецесії.

Він прогнозує, що уряди ЄС перейдуть від військової підтримки України до «раціональної». А війна, яку розв’язала Росія, закінчиться через кілька місяців. 

Орбан стверджує, що Будапешт засуджує російське вторгнення. Але на відміну від інших столиць ЄС, які вимагають поразки Путіна, угорська сторона стверджує, що зараз «саме час сісти й заспокоїтися, нашою головною метою у найближчі місяці повинні стати переговори, мир і припинення вогню».

«Ми не хочемо спровокувати проблеми. Але якщо намагатися вести політику, відірвану від реальності, можна просто втратити довіру людей. І саме цього ми боїмося зараз. Що якщо подивитися навколо, то навряд чи вдасться знайти чесне обговорення поточної ситуації», – сказав Балаш Орбан. 

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм-канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємося.


                         



Коментарі