Політика
Подобається

Самі себе – українці не до чого! Провокації росіян вражають: народ сміється

03/07/2022
Самі себе – українці не до чого! Провокації росіян вражають: народ сміється

У ніч проти 3 липня у російському Бєлгороді пролунали вибухи.

У ніч проти 3 липня у російському місті Бєлгород поблизу кордону з Україною пролунали вибухи.  Росіяни, як завжди, звинуватили в цьому Україну. Однак блогер Денис Казанський, назвав це черговою провокацією, навівши факти.

Доказом стало те, що в будівлях Бєлгорода, які постраждали внаслідок нічного обстрілу, застрягли фрагменти російського ЗРПК "Панцир С1". На озброєнні в України такої техніки немає.

"Очевидно, що це просто провокація і брехня. Насправді здетонував російський склад боєприпасів, а вже від нього снаряди полетіли до порожніх будинків, де не було жодних мешканців. А російська влада заплатила спеціально найнятим акторам, щоб вони прикинулися вбитими та пораненими від вибухів", – іронізує блогер.

Казанцев припускає, що у російських військових щось не туди спрацювало і ракети полетіли зовсім не туди, куди планувалося. Це вже було в тимчасово окупованому Алчевську. Жителі Бєлгорода стали жертвами своїх же військових.

Нагадаємо, у ніч проти 3 липня мешканці Бєлгорода, розташованого за 40 кілометрів від кордону з Україною, повідомили про кілька нічних вибухів.

 

Губернатор міста В’ячеслав Гладков повідомив, що на даний момент відомо про чотирьох постраждалих, дві особи доставлені до лікарні: чоловік та дитина 10 років. Двох людей оглянуто на місці. Наразі є інформація про трьох загиблих.

Додамо, що черговою провокацією з боку росії може бути загроза вторгнення в Україну білорусів.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в ефірі національного телемарафону.

«Ми маємо інформацію про можливі провокації з метою залучення Білорусі до російсько-української війни. Ідеться про можливості відправлення ДРГ. І саме тому нашими правоохоронцями запроваджено посилений режим несення служби на блокпостах», — зазначив він.

Водночас Єнін наголосив, що на даний момент відсутні ознаки формування ударних угруповань на території Білорусі.

Напередодні в українській розвідці повідомили, що загроза вторгнення білоруської армії на територію України зберігається, але прямий військовий наступ є малоймовірним. При цьому на кордоні з Україною перебувають сім батальйонів збройних сил Білорусі. Це спонукає українське командування залучати додаткові сили стримування.

Наприкінці травня у Міноборони Білорусі оголосили, що за дорученням диктатора Олександра Лукашенка створять «народне ополчення». 7 червня у білоруській армії почалися заняття з «бойової готовності». Також режим Лукашенка, який захопив владу в Білорусі, почав тренування з «переходу з мирного у воєнний час», повідомляє українська розвідка.

Повідомлялося також, що Росія готує провокації, щоби втягнути Білорусь у війну проти України.

Президент Володимир Зеленський 6 червня заявив, що ризики повторного вторгнення з боку Білорусі мінімальні, але Україна готується до всіх можливих сценаріїв.

Він закликав "простих людей Білорусі" не брати участь у цій війні, і викликав сильні обурення, що ніби-то білоруси і так не беруть участь у війні.

«Ми розуміємо, що відбувається на території Білорусі, ми стежимо за заявами, які робить Лукашенко, ми усвідомлюємо загрозу, яка може існувати із цього боку. На жаль, там, окрім цього рішення (створення нового оперативного командування – південного – ред.), вже розташовані російські «Іскандери», і рівень загрози з того боку нам зрозумілий», – наголосив Данілов у РНБО.

За словами Данілова, чи Україна зможе утримати оборону на цьому напрямку, залежить від багатьох факторів. Але реальну картину покаже лише бойове зіткнення.

«Ще раз наголошую, коли 24 лютого ніхто не вірив, що ми триматимемо оборону, ми її тримали. Попри все, ми звільнили від загарбників Київську, Сумську, Чернігівську області…Я можу сказати: лише бій може показати підготовку наших Збройних Сил», – сказав секретар РНБО.

Чи можна вже вважати Білорусь втягненою у війну? Однозначно. У ДПСУ також констатують, що небезпека обстрілів із території білорусі залишається. Адже росія і далі зберігає велику кількість необхідної техніки для цього в цій країні. Мовиться як про авіацію, так і ракетні комплекси.

Варто відзначити, що з білоруссю Україна межує в Сумській області. Цей регіон під щоденними ракетними обстрілами окупантів. Але всі обстріли здійснюються з території росії.

Як відомо, білорусь стала союзницею росії у війні проти України. Саме звідти був напад на територію України в перший день війни. А зараз на кордоні з білоруссю ситуація і надалі залишається напруженою. білорусь хоч офіційно і не бере участі у війні росії проти України, але активно допомагає окупанту.


                         



Коментарі