Без категорії
Подобається

Жорстка відповідь агресору! ЄС не хочуть мати справу з путіним навіть після закінчення війни! Главі кремя — гайки!

24/06/2022
Жорстка відповідь агресору! ЄС не хочуть мати справу з путіним навіть після закінчення війни! Главі кремя — гайки!

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео.

Нормалізувати відносини ЄС із диктатором володимиром путіним неможлива навіть після закінчення військових дій в Україні.

"Ми ввели шість пакетів санкцій, які серйозно підривають російську економіку, все сильніше і сильніше з часом. Тому для нас неможливо повернутися до нормальних відносин з Путіним", – заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Вона безперечно вважає, що путін – справжній злочинець. 

“І, як злочинець, він має заплатити ціну, яку змусив заплатити нас. Мусить платити за збитки, які він завдав. Тому ми запровадили шість пакетів санкцій, які серйозно підривають російську економіку. Глибше та глибше, ніж довше вони працюватимуть. Тому для нас неможливо повернутися до нормальних відносин із Путіним", – запевнила голова Єврокомісії.

Наразі Європа працює над тим, щоб зняти шантаж Кремля на українське зерно , готова скільки потрібно приймати українських біженців, а також не має наміру нічого прощати міжнародному злочинцю Володимиру Путіну. Про це заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Дії Росії – неподобство. Вона використовує продовольство, щоб усіх нас шантажувати і ставить під загрозу людей, які є найбільш вразливими. На наших очах Росія блокує експорт 20 млн тонн пшениці, бомбардує склади в Україні, краде зерно. Ми робимо все, щоб знайти способи вивезти з України зерно: автомобільними дорогами, залізницею. І це працює. Проте, звісно, не так добре, як із великими морськими судами. А тому наше завдання максимально зняти російську блокаду з Чорного моря", – зазначила Урсула фон дер Ляйєн.

Окрім того, голова Єврокомісії висловила своє враження українським народом, що європейський народ відкрив для біженців не лише свої будинки, а й серця. 

“Насправді, це українцям потрібно вирішувати, де їм зараз краще. Ми бачимо багато рухів. І це дуже добре. Загалом 7,5 млн людей приїхало до ЄС. Однак на сьогодні приблизно три мільйони повернулися додому. Інші залишаються в ЄС. Тобто рух іде постійний. Дуже рано говорити, хто залишиться. Але що важливо, ми щасливі приймати українців. Як людей, як друзів, як народ країни, яка вразила нас тим, як вона стала на захист наших спільних цінностей та демократії", – сказала Урсула фон дер Ляйєн.

Тим часом президент Польщі Анджей Дуда на нараді польських послів у Варшаві висловив думку, що санкції проти росії мають діяти доти, доки РФ веде війну проти України, а діалог європейських лідерів з володимиром путіним має відбуватися не на його умовах.

"Соромно слухати, що не можна принижувати Росію, треба дозволити їй зберегти обличчя. Це Росія напала і вбиває, ніхто не напав на неї. Саме Росія відповідає за цю війну, і вона відповідатиме за те, що у світі може статися голод через неможливість поставити зерно з України до Африки та інших частин світу", — наголосив він.

За словами Дуди, потрібно твердо пояснювати західним політикам, які мріють повернутися до відносин з Росією за формулою business as usual, що цього не може бути.

"Великоросійська політика має ціну, і Москва мусить за це заплатити", — наголосив він.

Президент Польщі переконаний, що санкції мають діяти доти, доки Росія веде воєнні дії.

"Санкції мають діяти доти, доки Україна не скаже, що їх можна скасувати. Якщо Україна, на яку напали, скаже: так, можемо скасувати санкції, бо повертаються нормальні відносини і ми вважаємо, що вже досить. А поки вона цього не скаже, санкції треба посилювати", — сказав він.

Дуда також зауважив, що не проти діалогу з путіним, але перемовини не повинні бути на його умовах.

"Не йдеться про те, щоб не розмовляти з Путіним. Йдеться про те, щоб Путін хотів говорити, а не щоб європейські лідери просили агресора про розмову. Треба так закрутити гайки (росії) і так допомогти Україні, щоб це Путін просив про розмову”, — заявив він.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм-канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємося.


                         



Коментарі