Без категорії
Подобається

В рф шантажують ЄС! Кремль винен у інфляції та енергетичній кризі! На що очікувати?

24/06/2022
В рф шантажують ЄС! Кремль винен у інфляції та енергетичній кризі! На що очікувати?

Слава Україні! Корупція.Інфо Ексклюзив – перші про головне. Підписуйтесь на наш телеграм-канал. Ставайте спонсорами на ютубі – кнопка та посилання під відео.

У лідерів ЄС є в планах обговорення енергетичної кризи, спровокованої росією через введені санкції проти країни. Про це вони мають поговорити на саміті в п'ятницю, повідомляє Reuters.

Згідно з проектом заяви саміту, 27 лідерів країн Європейського Союзу, з яким ознайомилося агентство, покладають провину на кремль за стрімливе зростання інфляції й уповільнення глобального зростання через війну в Україні.

Після безпрецедентних західних санкцій, введених у зв'язку з вторгненням, десяток європейських країн постраждали від скорочення поставок газу з росії, що спровокувало гарячкові пошуки альтернативних джерел поставок по всьому блоку.

"Це тільки питання часу, коли росіяни закриють всі поставки газу", — заявив один представник ЄС перед п'ятничними переговорами.

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек попередив, що його країна зіткнеться з нестачею газу, якщо російські поставки залишаться такими ж низькими, як зараз, і деякі галузі промисловості доведеться закрити взимку.

Італійські газети повідомили в п'ятницю, що Рим закликав лідерів ЄС знову зібратися на зустріч в середині липня, щоб обговорити можливе обмеження цін на російський газ, на чому наполягає прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Згідно з п'ятничним проектом, лідери звернуться до виконавчої влади ЄС з проханням запропонувати рішення з енергопостачання у відповідь на те, що Москва "озброює" імпорт газу.

Вони також підкреслять, що їхні економіки залишаються фундаментально сильними, і пообіцяють залишатися єдиними у відповідь на виклики, пов'язані з війною.

У своїй заяві лідери вимагатимуть, щоб Єврокомісія (ЄК) прагнула забезпечити енергопостачання за доступними цінами.

ЄК досі не представила ніяких пропозицій, оскільки це питання дуже складне і викликає розбіжності, а деякі країни вважають, що імпортна ціна може зруйнувати ринок і погіршити ситуацію, пише агентство.

17 червня стало відомо, що європейські країни через скорочення поставок з рф використовують запаси газу на зиму.

Якщо потоки через "Північний потік-1" залишаться на рівні 40%, а Німеччина продовжить експорт в інші європейські країни, то вона зіткнеться з нестачею газу на початку лютого 2023 року, прогнозує федеральне мережеве агентство.

Якщо "Північний потік-1" взагалі зупинять та якщо експорт до країн ЄС продовжиться, ситуація буде ще гіршою – дефіцит газу почнеться в середині грудня.

За даними президента ЄК, в країнах Євросоюзу близько 24% від усього енергетичного балансу становить газ. ЄС імпортує 90% газу, і 40% цього імпорту – це російський газ.

Росія вже зупинила постачання газу до Польщі, Болгарії, Фінляндії та Нідерландів, які відмовилися платити за нього в рублях.

22 червня голова Міжнародного енергетичного агентства (ІЕА) Фатіх Бірол порадив Європі терміново готуватися до того, що Росія взимку може повністю перекрити постачання газу.

Газовий шантаж, яку вже застосовує рф — енергетична зброя.

“ЄС має сказати про це офіційно. Кращою відповіддю буде не тільки диверсифікація, зелена енергетика та пошук альтернатив, але і газове ембарго.”, – заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

На його думку агресор розуміє тільки мову сили. 

“Це, між іншим, доводять останні дії Литви у відповідь на російські погрози через санкційні обмеження щодо транзиту у Калінінград.”, – наголосив Єрмак. 

До того ж, як запевняє керівник ОП план відмови ЄС від російського газу вже розроблений. Про це повідомив єврокомісар Тьєррі Бретон. 

“Він включатиме 50 млрд. кубометрів імпорту зрідженого природного газу зі США або Катару, а також додаткові 10 млрд, які будуть отримуватися через трубопроводи. Окрім цього, важливу роль відіграватиме перехід на зелену енергетику", – розповів Єрмак.

На цьому у мене все, підписуйтесь на наш канал, тисніть на дзвіночок. Наш Телеграм-канал та сторінки інстаграм та фейсбук. Посилання в описі до відео. Почуємося.


                         



Коментарі