У штаті Кентуккі сенатор Ренд Пол перешкоджає виділенню 40 млрд. доларів допомоги Україні. Поки в США бояться Росії, українці нещадно знижують ворога

13/05/2022
У штаті Кентуккі сенатор Ренд Пол перешкоджає виділенню 40 млрд. доларів допомоги Україні. Поки в США бояться Росії, українці нещадно знижують ворога

Сенатор-республіканець від штату Кентуккі Ренд Пол боїться наслідків російського впливу на США. Про це стало відомо у відео виступу Кентуккі Ренд Пол у Сенаті, який оприлюднив у Twitter. 


Сенатор загальмував швидке голосування за законопроєкт, який має виділити Україні додаткової допомоги у розмірі майже 40 мільярдів доларів. 


«Я присягав Конституції США, а не будь-якій іншій країні. І якими б благородними не були причини, мета мого офісу – національна безпека США. Ми не можемо врятувати Україну, прирікаючи економіку США", — заявив республіканець Ренд Пол.


Дана позиція обурює українців, адже безпека України гарантує безпеку Європи, більшість країн яких входить у НАТО. Сенатор боїться, що витрачені кошти будуть неконтрольовані, або звичайними словами «розкрадені». За правилами надання грошової допомоги, усі сенатори повинні надати  одноголосну  згоду для переходу до остаточного голосування.


Із статті провідного американського видання «The Washington Post» стало відомо, що сенатор заблокував пришвидшену процедуру голосування за законопроєкт. Сенатор штату Кентуккі Ренд Пол вимагає включити в текст основного документа норму про призначення генерального інспектора. Він має контролювати витрати коштів, виділених Україні. Тільки після внесених поправок, очікується повторне голосування у Палаті представників.

«Ви не повинні викидати всі 40 мільярдів доларів без жодного нагляду. І маючи спеціального генерального інспектора, ми зробили це в Афганістані. Це не зупинило всі витрати, але, принаймні, змушує крадіїв двічі подумати, перш ніж вкрасти гроші», — заявив Ренд Пол.

Це означає, що виділення коштів допомоги Україні відтерміновують, однак потрібно розуміти, що ворог не припиняє напад на Україну. Лідери інших фракцій Сенату намагалися переконати погляди сенатора. Адже внесення змін займе багато часу і уповільнить надання допомоги Україні. Законопроєкт буде розглядатися лише на наступному тижні. Чиї інтереси лобіює  представник штату Кентуккі — невідомо. Він неодноразово перешкоджав інтересам України. У лютому він заявляв про намір заблокувати ухвалення двопартійної резолюції на підтримку України та засудження дій Росії.


                         



Коментарі