Острів Зміїний має стратегічне значення. Україна буде обороняти територію та може вдруге відправити Росію за адресою їх корабля

13/05/2022
Острів Зміїний має стратегічне значення. Україна буде обороняти територію та може вдруге відправити Росію за адресою їх корабля

Начальник Головного управління розвідки генерал-майор Кирило Буданов заявив, що Україна боротиметься за острів Зміїний стільки, скільки буде потрібно.


Він наголосив, що острів має стратегічне значення як для України, так і для Росії. Адже острів, який набув всесвітньої слави завдяки нашим прикордонникам, дозволяє контролювати надводну територію. 


За інформацією генерала-майора ГУР МО України, острів Зміїний стратегічно важливий з точки зору можливості висадки Росією тактичного морського десанту на територію окупованого Придністров'я. 


«Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України… Острів Зміїний – це територія України, і ми її будемо деокуповувати і боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії росії на території «ПМР», з якої вони можуть атакувати західну частину України», – зазначив начальник Кирило Буданов. 


Британська розвідка наголошує на тому, що якщо Росії вдася закріпитися на острові, то вона зможе контролювати північно-східну частину Чорного моря. Наміри окупантів розмістити там засоби ППО та крилаті ракети.  


                         



Коментарі