Політика
4

5 хвилин тому! Канада не стоїть осторонь: нова стрілецька зброя вже їде! Україна готова до нападу – дамо відсіч!

23/01/2022
5 хвилин тому! Канада не стоїть осторонь: нова стрілецька зброя вже їде! Україна готова до нападу – дамо відсіч!

Канада розглядає можливість відправлення партії стрілецької зброї та військового спорядження до України на тлі загрози вторгнення Росії.

Про це повідомила канадська телекомпанія CBC з посиланням на джерела.

У п’ятницю, 21 січня, коли канадський прем’єр Джастін Трюдо оголосив про пропозицію кредиту Україні обсягом до 120 млн канадських доларів, він також натякнув на додаткову військову допомогу Україні. За даними CBC, йдеться про підтримку, яка допоможе в оснащенні нових українських Сили територіальної оборони.

Ймовірно, Канада розглядає для відправлення в Україну стрілецьку зброю, а також захисні жилети та захисні окуляри. Ці предмети повинні стати частиною пакету як "летального, так і нелетального спорядження". Рішення щодо пакету допомоги не прийнято. Оголошення очікується після віртуального засідання канадського уряду наступного тижня.

Водночас, чи надішле Канада додаткові військові сили, щоб допомогти із підготовкою загонів самооборони, поки невідомо. Канада є найбільшим західним постачальником військових інструкторів для підготовки військових в Україні.

Нагадаємо, що Британія цього тижня відправила в Україну 30 військових і 2000 одиниць протитанкової зброї для укріплення оборони України у разі можливого нападу РФ. Зокрема, бійці полку рейнджерів – частина новоствореної бригади спеціальних операцій британської армії – вилетіли на військових літаках, які також протягом цього тижня доставили в Україну протитанкову зброю, яку виробники описують як "першу в історії ракетну систему, яка швидко знищує будь-який основний бойовий танк лише одним пострілом, вражаючи його зверху".Британія також розглядає можливість відправити ще сотні військових до сусідніх з Україною країн НАТО, щоб діяти як "стримуючий фактор" для Росії.

У такий спосіб Міноборони вирішило пришвидшити формування підрозділів Сил територіальної оборони ЗСУ. Відповідно до планів, які обговорюються в Міністерстві оборони, Британія розглядає можливість посилити свої місії в країнах Балтії та Польщі "сотнями" боєздатних військових, які можуть бути розгорнуті в найкоротші терміни. За даними видання, члени НАТО провели переговори на високому рівні щодо того, чи слід посилити свою присутність в Естонії, Латвії, Литві та Польщі.

 


                         



Коментарі